banner564

"Reçete buzdağının görünen kısmı"

“Yolsuzluk kapsamında soruşturulması gereken başka işler de var” diyen Taçoy, Savcılık ve Sayıştay’ın Kıb-Tek raporlarına dikkat çekti

"Reçete buzdağının görünen kısmı"
banner598

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, yürütülen reçete soruşturmasında “henüz buzdağının görünen kısmının ortaya çıktığını” belirterek, “Yolsuzluk kapsamında araştırılması gereken başka işler de var” dedi.
Taçoy’un basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre UBP Milletvekili Taçoy katıldığı 2020 TV'de Özlem Çimendal'ın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Taçoy, yürütülen reçete soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti:
“Biz, şu an buzdağının tepesini gördük. Altında ne var bilmiyoruz. Altından daha ne çıkar onu da bilmiyoruz. Ama eminim ki, buzdağının tepesinin ötesinde işler de var. Bizim takip ettiğimiz işler de vardı. Onlara da bakılması gerekir. Yolsuzluk kapsamı içerisinde araştırılması gereken başka işler de var. Gerçek anlamda yolsuzluk kapsamı içerisinde araştırılması gereken bu değil. Bunları geçin. Şu an buzdağının tepesinde görülenlerdir. Görülmeyen tarafta neler olduğunun da araştırılması lazımdır.”
Taçoy, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) konusunda  kendisinin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı döneminde yapılan ihbarları Savcılığa ilettiklerini ve Savcılığın da bu konulardaki soruşturmalarını ilerlettiğini söyledi. Taçoy, Sayıştay’ın da aynı kapsamda soruşturmalarını yaptığını ve raporlar hazırladığına işaret ederek, “Savcılık ve Sayıştay’ın Kıb-Tek raporlarına bakılması halinde çok farklı şeyler görülecek” dedi.
UBP kurultayında kazanması durumunda “UBP’de adaleti yeniden sağlayıp sağlayamayacağı” sorusu üzerine Hasan Taçoy, “Adalet devletin dinidir” sözünü anımsattı ve “Eğer adaletli olmayacaksanız bir yerlere talip olmanızın hiçbir anlamı yoktur” dedi.  
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kondo
Kondo - 7 ay Önce

Sayın Taçoy madem bu kadar dürüstsün işte sana fırsat getirin Özgürgünü aklanırsa aklansın

Magusalı
Magusalı - 7 ay Önce

Müdür, pröfesör asgari ücretle çakışır gösterilir. Hem sosyal sigorta, hem ihtiyat sandığı hem de vergiden çalınıyor. Bunlara niçin basılmıyor.

Magusalı
Magusalı - 7 ay Önce

Nurettin Çırakoğlu, ben hiç gözlük için sosyal sigortalar dairesinden para almadım. Müracaat da etmedim. Üç defa gözlük aldığım gösterildi. Bu gözlük işine de bir bakım bakalım.

Magusalı
Magusalı - 7 ay Önce

Nurettin bey Emekli Polisler derneği Başkanı. Bu olayı açıkladı ve gazetelerde de çakmıştır. Ne yapılmıştır.?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474