banner564

Sabırları taştı

Tıp-İş, sorunlarının çözülmesi için somut adım atılmadığını ve eylemlerin ardından hükümetin herhangi bir diyaloğa girmediğini bildirdi

Sabırları taştı
banner598

Cemre Peral YANIKER
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), “Sorunlarının çözülmesi için somut adım atılmadığı ve başlatılan eylemlerin ardından hükümetin herhangi bir diyaloğa girmediği” gerekçesiyle Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. 
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTBB) ve Kıbrıs Türk Tabipleri Odası (KKTO) da açıklama sırasında hazır bulunarak, destek belirtti. 
Açıklamada yetkililer, “Sağlıkta 24 saat kesintisiz hizmet nedeniyle nöbet yerinden ayrılamayan sağlık çalışanlarına ücretsiz yemek verilmesi, zorunlu tutulan nöbet ücretlerinin yasalara uygun olarak ödenmesi, hekimlerin yıllardır sözleşmeli statüde güvencesiz olarak çalıştırılmasının durdurulması ve Sağlık Bakanlığı ile beraber düzenlenen hekim münhallerinin Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından açılması ve hükumetin 4 ay süreyle hayat pahalılığı ödemesini durdurma kararının iptal edilmesi” taleplerini yineledi.
Bu açıklamanın “uyarı” olduğu vurgulayan hekim ve sağlık çalışanları, açıklama sırasında, “Emeğime dokunma, sağlıktan tasarruf insana hayatından tasarruftur, iş güvenceli çalışmak hakkımız” yazan pankartlar açtı.

Varış: Bu yaptığımız grev değildir…
Tıp-İş Başkanı Dr. Ahmet Varış, yapılanın grev olmadığını, pandeminin başlangıcından beri duyulmayan seslerini duyurmak, hasta ve çalışan güvenliğindeki sorunları ve eksiklikleri anlatmak, “kamu hekimleri yokmuş gibi davranan hükümeti” bir kez daha diyalog yoluyla sorunları çözmeye davet etmek olduğunu söyledi. 
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Yonca Morris ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Dr. Özlem Gürkut da Tıp-İş’e destek belirten açıklamalarda bulundu.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Tüm KKTC nin yükünü taşıyan Nalbantoğlu hastanesi personeline tüm gonlumuzle destek veriyor diğer hastanelerdeki kepazeliklerin son bulması dileğimizi iletiyoruz tüm KKTC de bu hastanenin personeli disindakilerin utanması lazım diyiruz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474