banner564

Sabrı tükendi yeni suç işledi

Mahkeme emriyle seyahat belgelerine el konulan Nijeryalı Oladipo, davası 12 yılda sonuçlanmayınca yeni pasaport çıkarttı

Sabrı tükendi yeni suç işledi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da gümrüksüz mal tasarrufu suçlamasıyla teminata bağlanan ve pasaportuna el konan Oladipo Emmanuel Oke, 12 yılda yargı süreci tamamlanmadığı için başka bir yola başvurdu. Pasaportuna el konulan Oke, Nijerya konsolosluğu ile temasa geçti ve “pasaportum kayıp” diyerek yenisini çıkardı. Muhaceret dökümünü almak üzere Girne Polis Müdürlüğü’ne giden zanlı, polisin dikkati sayesinde fark edildi ve mahkeme emrine riayetsizlik suçlaması ile gözaltına alındı. Zanlı dün mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meselenin olgularını aktaran polis memuru İzlem Kasapoğlu, zanlını, 2010 yılında, gümrüksüz mal tasarrufu suçlaması nedeniyle teminata bağlandığını ve kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine mahkeme emri ile el konduğunu söyledi. Zanlının, Türkiye’de bulunan Nijerya konsolosluğuyla irtibata geçtiğini ve yeni pasaport çıkarttığını belirten polis, önceki gün Girne Polis Müdürlüğü’ne muhaceret dökümünü almaya giden zanlının, pasaportunu ibraz etmesiyle durumun anlaşıldığını ifade etti.
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren polis, zanlının, uygun teminata bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının, 10 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin, 75 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgün Kutalmış
Özgün Kutalmış - 1 yıl Önce

Adam haklı. Gümrüksüz mal bulundurmak suçu işleyen zanlının davasının 12 yılda görüşülüp karara bağlanmaması kabul edilemezdir.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473