banner564

Satıcılar içeride alıcılar dışarıda

20 gram Metamfetamin’in ele geçirildiği uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 4 zanlıdan 2’si cezaevine gönderildi

Satıcılar içeride alıcılar dışarıda
banner598

Narkotik ekiplerinin 8 Ağustos tarihinde Lefkoşa’da gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda ardı ardına tutuklanan Mohammad Nadir Karavelioğlu, Murat Gören, Mahir Aksu ve Bülent Erdinç hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Zanlılar dün teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarılırken, duruşmada suçtaki rolleri aktarıldı.
Mohammad Nadir Karavelioğlu ile Mahir Aksu’nun uyuşturucu sattıkları açıklandı. 
Murat Gören ile Bülent Erdinç’in de alıcı oldukları belirtildi. 
Soruşturmayı yapan polis, 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 18.00 sıralarında Narkotik ekibi tarafından Küçük Kaymaklı’da bir sokakta şüpheli görülen zanlı Mohammad Nadir Karavelioğlu’nun tasarrufunda 17 paket halinde 20 gram ağırlığında Metamfetamin türü uyuşturucu maddenin bulunup, emare alındığını anlattı. Polis, zanlı Murat Gören’in de olay mahallinde tespit edilip, tutuklandığını belirtti. 
Polis, zanlı Mohammad Nadir Karavelioğlu’nun ikametgahında yapılan aramada bir buçuk gram daha Metamfetamin bulunup, emare alındığını belirtti.  Polis, iki zanlının uyuşturucu maddeyi zanlı Mahir Aksu’dan aldığının belirlendiğini açıkladı. 
Polis memuru, elde edilen bilgi üzerine Mahir Aksu’nun gözaltına alındığını, ifadesinde uyuşturucu maddeyi 5 Ağustos’ta 45 gram olarak Girne Limanı’ndan ithal edip, 20 gramını Mohammad Nadir Karavelioğlu’na 13 bin TL’ye sattığını, 5 gramını aranan bir şahsa verdiğini, 3 gramını da kendisinin içtiğini itiraf ettiğini söyledi. 
Polis, zanlı Bülent Erdinç’in ev arkadaşı olan Mohammad Nadir Karavelioğlu’nun teşvikiyle 40 gram ağırlığında uyuşturucu maddeyi Kermiya bölgesinde bir yere attığını itiraf ettiğini anlattı. 

2 zanlı teminatla serbest kaldı
Polis, uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen Mohammad Nadir Karavelioğlu ve Mahir Aksu’nun tutuklu diğer iki zanlının ise tutuksuz yargılanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlı Karavelioğlu ile Aksu’nun 3 ayı aşmamak üzere cezaevinde tutuklu kalmasına emir verdi. Gören 5 bin TL, Erdinç 10 bin TL nakit teminat yatırılması ve ikişer kefilin 150’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473