banner564

Sibel Tatar: İngiltere’den mesaj verdi

Sibel Tatar, “Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler bizim için büyük güçtür" dedi

Sibel Tatar: İngiltere’den mesaj verdi
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, İngiltere ziyareti çerçevesinde davet üzerine, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi üyesi olan İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA) yetkilileri ve üyeleriyle bir araya geldi. 
 TWPA Başkanı Semahat Mustafa ve diğer yönetim kurulu üyeleri tarafından çiçeklerle karşılanan Sibel Tatar, Turnpike Lane Bölgesi’nde bulunan dernek lokalinde yer alan toplantıya katıldı. 
 Cunhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sibel Tatar burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler ile yakından ilgilendiğine işaret ederek bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı çatısı altında Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Komitesi kurulduğunu ve çeşitli projeler üzerinde çalışıldığını anlattı.  
 Sibel Tatar şunları kaydetti:  
 “Sizin varlığınız bizim için güçtür. Yurt dışında çok sayıda Kıbrıslı Türk yaşıyor. İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin nüfusunun yaklaşık 300,000 olduğu tahmin ediliyor ve bazılarına göre bu rakam 400,000’lerde ve hatta daha fazla olarak düşünülüyor. Bu oldukça önemli gücü farkında olmak lazım. Birbirimize sarılmamız ve daha güçlü hale gelmemiz gerekiyor. Bu konuda, Cumhurbaşkanlığı’nda değerlendirmeler yapılmıştır.   Ne yazık ki yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler ile ilgili bilimsel olarak rakam verilemiyor.” 
İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin birbirine daha bağlı olduğuna işaret eden Sibel Tatar,  “İnsanlarımız burada büyük gayretle bir araya gelerek milli günleri kutlamak ve kültürümüzü yaşatmak için daha fazla gayret etmektedir” dedi.  
TWPA Başkanı Semahat Mustafa ve diğer yetkililer, Sibel Tatar’a kendilerini ziyaret ettikleri için teşekkür ederek İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin sorunlarını aktardı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandas
vatandas - 2 yıl Önce

HUKUMET YURT DISINDA KENDI VATANDASINI DUSUNSEYDI IS FARKLI OLURDU AMA KOLTUKDA OTURAN KENDISINI VE DOSTLARIN DUSUNUR YURT DISINDA YASAYANA NE VAT EDERSINIZ GELSIN MEMLEKETINE GELEN DE PISMAN

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474