banner564

Sıra yargıda

Gaz zehirlenmesi nedeniyle tedavi gören iki Afrikalı taburcu edildikten sonra mahkeme emriyle tutuklandı

Sıra yargıda
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da bir kişinin ölümüyle sonuçlanan gaz sızıntısı olayında baygın bulunarak hastaneye kaldırılan Lucky Emenim ile Marian Otamere’nin tedavisi tamamlandı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Emenim ile Otamere taburcu edildikten sonra gözaltına alındı. Zanlılar dün mahkemeye çıkarılırken, olayla ilgili detaylar aktarıldı. Mahkemeye meselenin olgularını aktaran polis memuru Mehmet Şener, 29 Aralık 2022 tarihinde saat 04.00 sıralarında, Sakarya bölgesinde bir evde Bak Abası Uzekien Umoh isimli kadının muhtemelen gaz zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdiğine dair bilgi aldıklarını söyledi. Olay yerine gidildiğini ifade eden polis, aynı evde bulunan Abraham Ogheneovo Oribei, Lucky Emenim ve Marian Atamere isimli 3 kişinin de yoğun bakım servisine kaldırıldığını ve konu evde uyuşturucu madde kalıntısı bulduklarını ifade etti.
3 gün süre talep edildi
Polis, evde bulunan 2 adet uyuşturucu içerikli sigara ile bir adet içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan izmaritin emare alındığını anımsattı. Polis, mesele ile ilgili olarak önceden 4 kişinin mahkeme emri ile tutuklu bulunduğunu anımsattı. Mahkeme huzurundaki zanlılar Lucky Emenim ile Marian Otamere’nin de konu evde olduğunu ve gaz zehirlenmesi sonucu Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüklerini ifade eden polis, taburcu olmalarının ardından mesele ile ilgili gözaltına alındıklarını bildirdi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, olayda yaşamını yitiren bir kişi olduğunu belirterek, Lucky Emenim ile Marian Otamere’nin 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Daha önce 4 kişi tutuklandı
Gazimağusa’da bir ikametgahta düzenlenen parti esnasında şofbenden sızan gaz bir kişinin ölümüne, 3 kişinin yoğun bakıma girmesine neden olmuştu. Gaz zehirlenmesi sonucu yaşamını yitiren şahsın 26 yaşında Nijerya uyruklu Bak Abasi Ezekil Umok olduğu tespit edilmişti. Polis, partiye katılan 4 kişiyi tespit ederek gözaltına almıştı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474