banner564

Siyasi saldırı

Gülbahar, güneydeki bazı partilerin, AP seçimleri için Kıbrıslı Türk aday göstermelerini eleştirdi:

Siyasi saldırı
banner598

Milli Mücadele Vakfı Başkanı Aziz Gülbahar, güneydeki bazı siyasi partilerin, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için Kıbrıslı Türk aday göstermelerini eleştirdi.
Açıklama yapan Gülbahar, bu durumu “sinsi bir oyun” olarak niteleyerek, sağduyulu, vatanını, halkını seven Kıbrıs Türkü’ne bu oyunun sahnelenmesini durdurması çağrısında bulundu.
Kıbrıs Türkü’nün İngiliz koloni idaresinden bu yana ayrı seçme ve seçilme ve referandum yapma hakkını hep koruduğunu, devlet ve anavatandan, özgürlük ve egemenlikten geri adım atılmayacağını belirten Gülbahar, “Enosisçi 3 Rum partisinin, kendilerini Türk değil ‘Türkçe konuşan Kıbrıslı’ olarak tanımlayan 3 kişiyi aday göstermesinin arkasında Rum yönetimi vardır. Bu, Rum yönetiminin, bu üç partiyle danışıklı olarak düzenlediği KKTC'ye ve egemenliğimize yönelik çok amaçlı stratejik siyasi bir saldırısıdır.” dedi.
Açıklama şöyle devam etti: 
"Rum devletine geçip, Rum devletinin hazırladığı seçmen listelerine göre, Rum Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanmak, Rum yönetiminin tuzağına düşmek oyununa gelmektir. Rum yönetimi Türklerin kendi seçimlerinde oy kullanmasını, " Kıbrıs Türk Halkının egemen eşitliğinin tanınması talebinden vaz geçmesi, Rum egemenliğini tanıması ve Rum yönetimi altında yaşamayı kabul etmesi" olarak takdim edecektir."
Gülbahar, “Sağduyulu, vatanını, halkını seven Kıbrıs Türkü bu oyunun sahnelenmesini durdurmalıdır. Bu saldırıyı püskürtmenin ve kurulan tuzağı, oyunu bozmanın yolu bizi ilgilendirmeyen bu seçime katılmamak ve oy kullanmamaktır.” ifadelerini de kullandı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 2 ay Önce

Gülbahar sen oyunu kullanma. Kimlik kartı, pasaport da alma. Yakınlarına da aldırma. Kimler aldıysa da iade etmelerini de söyle.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473