banner564

Sorun çok  çözen yok 

Engelliler Federasyonu heyeti, Meclis Başkanı Töre’ye sıkıntılarını anlatan dosya sundu

Sorun çok  çözen yok 
banner598

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Engelliler Federasyonu heyetini kabul etti.
Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde, Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, ziyaretin engelliler haftası dolayısıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, federasyonlarının bu yılki katımlarla 6 dernekle KKTC’deki engellilerin yüzde 90’ını temsil eder hale geldiklerini söyledi.
Derneklerinin kuruluş amacının üyelerinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek olduğunu dile getiren Yücetürk. Biri Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye diğerleri de milletvekillerine iletilmek üzere federasyonun sıkıntılarını anlatan dosya teslim etti.
2010 yılında meclisten geçen yasanın tüzükleri tamamlanamadığı için hayata geçirilemediğine işaret eden Yücetürk, geçen yıl geçirilen özel eğitim yasasının akıbetinin de aynı olmasından endişe duyduklarını belirtti.
2014 yılında yapımına başlanan ve 2020 yılında tamamlanan engelli Yaşam Evinin açılışını yapamadan soyulduğunu hatırlatan Yücetürk, Töre’nin de konuyla ilgili yaptıkları girişimleri desteklemesini istedi.
Meclis Başkanı Zorlu Töre de, herkesin bir gün engelli olabileceğini anımsatarak, engellilerin yaşamını güçlendirmenin herkesin görevi olduğunu kaydetti.
Töre, “Sevgi her engeli aşar” sloganını doğru bulduğunu ve azmin hiçbir engel tanımayacağını belirtti.
Konuşmaların ardından Töre, Yücetürk’e Atatürk tablosu ve flama hediye etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474