banner564

Sorunlar tek tek çözülecek

Canaltay, Güney Mesarya’da temaslarda bulunarak, yenilenecek köy yollarını inceledi ve projeler hakkında bilgi verdi

Sorunlar tek tek çözülecek
banner598

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Güney Mesarya’da temaslarda bulunarak, yenilenecek köy yollarını inceledi ve projeler hakkında bilgi verdi.
Verilen bilgiye göre, Canaltay, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü ile görüşerek, bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı.  
İlk olarak Adahan’ı makamında ziyaret eden Canaltay, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokol çerçevesinde Ercan Havalimanı’ndan Güvercinlik’e kadar olan hat yenilenecek. Güney Mesarya’da ulaşım altyapısının iyileştirilmesi, bölgenin kalkınmasına oldukça olumlu katkı yapacaktır” dedi.
Bölgenin, özellikle üreticinin ihtiyacı olan fiber optik altyapı konusunun da ele alındığı görüşmede, Turunçlu’dan Vadili’ye, oradan Akdoğan’a fiber optik kablo çekilmesi için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile bölgedeki yerel yönetimlerin işbirliğine gidilmesi kararlaştırıldı.
Vadili’nin ardından Paşaköy’e geçen Canaltay, Başkan Tülücü ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. Canaltay, burada yaptığı konuşmada, “Bölgedeki belli başlı kırsal kesim yollarının yeniden yapılması için Türkiye Cumhuriyeti gerekli katkıyı sağlıyor. Karayolları Dairesindeki arkadaşlarımız da sürecin bir an önce ihale aşamasına gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak Güney Mesarya'nın diğer altyapı ve ulaşım sorunlarına da çözüm getireceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473