banner564

Su sorunu çözüldü

Anamur suyunu Geçitköy Barajı’na taşıyan borularda meydana gelen kopma aylar sonra onarıldı

Su sorunu çözüldü
banner598

Anamur suyunu Kıbrıs’ın Geçitköy Barajı’na taşıyan borularda meydana gelen ‘kopma’ aylar sonra onarıldı. Kopma nedeniyle ocak ayından beri kesilen su akışı boruların onarılmasıyla yeniden başladı.
Su İşleri Dairesi, önceki gün itibarıyla hatlara su verilmeye başlandığını duyurdu.
Su İşleri Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada, KKTC Su Temin Projesi kapsamında Geçitköy Barajı ve Pompa Tesisleri’nde yapılan bakım, onarım ve düzenleme (revizyonlar) çalışmalarının geçtiğimiz Perşembe günü tamamlanarak, önceki gün itibariyle hatlara su verilmeye başlandığı kaydedildi.

Çalışmalar aylar sürdü
"Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi" olarak 2013’te başlatılıp 2015 yılında tamamlanan ve Geçitköy Barajı’na su taşıyan boru hattı 9 Ocak 2020 tarihinde patlamıştı. Borunun deniz altında askıya alındığı noktada meydana gelen kopma nedeniyle son 8 aydır çalışmalar yürütülüyordu. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Diyalog’a yaptığı açıklamada su konusunda Eylül ayına kadar herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını söylemişti. Denizde meydana gelen arızanın giderilmesi için 500 metre uzunluğunda 10 adet boru üretileceğini belirten Oğuz, montajıyla birlikte 510 milyon liralık bir harcama yapılacağını söylemişti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgün Kutalmış.
Özgün Kutalmış. - 4 yıl Önce

Bu haberi yazana bir de tercüman verin ki ne yazdığını okuyan anlasın. Yukarıda su sorunu çözüldü ve Anamur suyu yeniden Geçitköy barajına akmaya başladı yazdı. Daha sonra tamiratın yapılabilmesi için fabrika kurulacağını yazdı.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474