banner564

Suçlamalar çok ağır

Büyükkonuk Belediye Başkanı ahmet sennaroğlu ve kardeşi hakkında 2’şer gün tutukluluk kararı verildi

Suçlamalar çok ağır
banner598

Suna ERDEN

senmar trading ltd. isimli iş yerinde pos cihazı kullanarak sahte belge düzenlenip, sahtekarlıkla toplam 214 bin 230 tl temin edildiği tespit edildi

 Sahte evraklarla yurt dışındaki şahısların hesaplarından şirketlerine ait pos cihazını kullanarak yaklaşık 215 bin TL para çekilmesiyle ilgili olarak Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, kardeşi Halil Sennaroğlu ve Ahmet Barış Sağlamer tutuklandı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne bugün SENMAR Trading Ltd Sekreteri, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sennaroğlu, işletme sahibi Halil Sennaroğlu ve işletmeci Ahmet Barış Sağlamer hakkında 2’şer gün tutukluluk emri alındı.  

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“2018 ve 2019 yılları içerisinde, Bafra’da faaliyet gösteren Senmar Trading Ltd. isimli iş yerinde işletmeye tahsisli pos cihazları ile yurt dışında bulunan şahıslara ait kredi kartı bilgileri yetkisiz olarak kullanmak suretiyle, mail order sistemi ve internet bankacılığı yoluyla, kart hamilleri tarafından söz konusu iş yerinden alış-veriş yapılmadığı halde, alış-veriş yapılmış gibi gösterilip, konu şahısların hesaplarından pos cihazı kullanarak 160 adet işleme ilişkin toplam 214.230,03 TL para çekilmek suretiyle sahte belge düzenlenip, sahtekarlıkla para temin edildiği tespit edilmiştir. Yürütülen soruşturma kapsamında A.S.(E-35), H.S.(E-31) ve A.B.S.(E-44) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.”

Öte yandan Diyalog gazetesinin bugünkü manşet haberinde Sennaroğlu kardeşlerin polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanması ülke genelinde büyük yankı uyandırdığından söz edildi.. Mali Suçlarla Mücadele Birimi tarafından sürdürülen soruşturmada tespit edilen zanlı sayısı 5 olurken, Belediye Başkanı Sennaroğlu ile kardeşinin evlerinde arama yapıldığı, suçla bağlantılı evrakların ele geçirildiği öğrenildi. Sennaroğlu kardeşlerin pos cihaz kullanarak kartsız olarak gerçekleştirilen yüklü miktardaki çekilişlerle ilgisi olduğu iddia edildi. Çekimlerin yapıldığı bankalara da sahte belgeler verildiği öne sürülürken, suça karışan 3 kişinin daha olduğu, polisin bu şahısları da aradığı kaydedildi. Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu hakkında bir süredir iz süren Mali Suçlarla Mücadele Birimi’nin olayla ilgili soruşturması sürerken, Sennaroğlu kardeşlerin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473