banner564

Suçlar ürkütücü boyuta ulaştı

Son 5 buçuk ayda meydana gelen trafik kazalarında 22 can kaybı yaşanırken; 20 gün içinde trafik suçu işleyenlerin sayısı 3 bin 800’ü aştı

Suçlar ürkütücü boyuta ulaştı
banner598

Ömer KADİROĞLU

Kuzey Kıbrıs’ta trafik kazalarında meydana gelen artışlar vatandaşları tedirgin ediyor. Polisin, özellikle hafta sonlarında denetimleri artırmasına karşın alkollü ve süratli araç kullananların sayısında herhangi bir azalma görülmüyor. Bu arada ölümlü kazaların sayısı da artıyor. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre yıl başından bu yana KKTC’de meydana gelen kazalarda 22 can kaybı yaşandı.
Meydana gelen kazalarda 318 kişi de yaralandı. Ölümlü kazaların, 8’i Girne, 5’i Lefkoşa, 4’ü Gazimağusa, 4’ü İskele, biri ise Güzelyurt’ta meydana geldi. 2022 yılını kapsayan 12 aylık dönemde 24 kişi hayatını kaybederken, 2023’ün yarısında neredeyse geçen yılın rakamlarına ulaşıldı.

Cezalar caydırıcı değil

   Elde edilen bilgilere göre; 22 Mayıs tarihinden 11 Haziran’a kadar olan 20 günlük sürede ise 3 bin 881 sürücü sürat, ehliyetsiz araç kullanma, alkollü araç kullanma suçları başta olmak üzere çeşitli suçlardan rapor edildi.
Ayrıca ülke genelinde geçtiğimiz Cumartesi gecesi polis tarafından gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucunda ise kontrol edilen bin 723 araç sürücüsünden 333’üne çeşitli trafik suçlarından dolayı ceza yazıldı. Rapor edilen 333 sürücünden 214’ünün sürat, 16’sının alkollü araç kullanma suçu işlediği belirtildi.
Kontrollerde ehliyetsiz araç kullanmak suçundan 2 sürücü hakkında da yasal işlem başlatılırken, 30 araç trafikten men edildi.
   Uzmanlar; trafik kazalarındaki cezaların yetersizliğine dikkat çekerek “alkollü vaziyette araç kullanarak veya aşırı sürat yaparak hiç suçu olmayan insanların hayatını sonlandıran bir kişiye en fazla 7 yıl hapislik cezası vererek caydırıcı olamazsınız” diyor. 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2023, 09:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
mete sar
mete sar - 11 ay Önce

Söndurun isiklari .Devletciilk oyunu bitsin

Bir okur.
Bir okur. - 11 ay Önce

Nereden geldiği belli olmayan insanlarla ülke doldu taştı . Afrika kökenlilerin altlarında lüks arabalar , içtikleri en pahalı alkollü içkiler , denetimsizlik , trafik kurallarını bilmeyen yabancılar .

niyazi  hasan AUSTRALIA
niyazi hasan AUSTRALIA - 11 ay Önce

police are fault they are lazy and not strict enough don,t blame the people

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473