banner564

Sürece zarar verir

Hüseyin Özgürgün, Rum lider Nikos Anastasiadis’in “Güzelyurt iade edilmeden çözüm olamaz” söylemine tepki gösterdi:

Sürece zarar verir
banner598
Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Rum lider Nikos Anastasiadis’in “Güzelyurt iade edilmeden çözüm olamaz” söylemlerinin müzakere sürecine zarar verdiğini belirterek, “Anastasiadis, Güney’in dışına çıkmamalı, görüşme sürecine daha fazla zarar vermekten vazgeçmelidir” dedi.
Özgürgün dün yaptığı yazılı açıklamasında, Rum Lider Anastasiadis’in, “görüşme sürecini baltalayan” söylemlerini değerlendirdi. Rum tarafının Kıbrıs’ta adil ve kalıcı çözüm arayışlarında asla samimi olmadığını kaydeden Özgürgün, Rum tarafının kamuoyunu yanıltmayı ve Türk tarafını tahrik etmeyi ısrarla sürdürdüğünü belirtti.

“Türk tarafını tahrikten vazgeç...”
Hüseyin Özgürgün, şöyle devam etti:
“Daha dün adada iki eşit egemen halkın varlığını asla kabul etmeyen taraf olarak Rumların elinde olan ve pas tutan anahtarı gizleyerek ‘çözümün anahtarı, Türkiye’nin elindedir’ diyen Rum lider bugün de ‘Güzelyurt iade edilmeden çözüm olmaz’ demektedir. Ulusal Birlik Partisi, Türk tarafını tahrik etmekten, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin müzakere sürecini dinamitlemekten başka niyet taşımayan bu tür söylemleri, Rum tarafının gerçek yüzünün dışa yansıması olarak görmekte ve değerlendirmektedir.”

“Dünya bu saboteyi artık görmeli...”
Dünya kamuoyunun, adada bulunmasına önem verdiği “çözümün” Rum tarafınca nasıl sabote edildiğini artık görmesi gerektiğini vurgulayan Özgürgün, çözümsüzlüğün gerçek nedeninin Rum tarafı olduğunu ve çözümün anahtarının, çözüm istemeyen Rum tarafında olduğuna işaret etti.
Anastasiadis’in bunu çok iyi bildiği ancak halkından gizlediği gerçeğini bir kez daha hatırlatmakta yarar olduğunu söyleyen Özgürgün, şöyle devam etti:
“Güzelyurt’a sahip çıkan, kentiyle yarım asırdır bütünleşen Güzelyurt halkı çok mutludur. Görüşme masasını bile terk ettiren bunalımın kaynağı Güney Kıbrıs ekonomisiyle, başı dertten kurtulamayan Anastasiadis, gündem yaratma gayretlerine malzeme olarak başka arayışlara girmeli, Güney’in dışına çıkmamalı, görüşme sürecine daha fazla zarar vermekten vazgeçmelidir.”

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 09:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mr öz hezimetlerden sonra oldu yüreğiniz köz vay ağam vay paşam sen tak biz sak emrinize amadeyiz kusur ettiysek affola pardona mua excuse us

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mr köz nerden kurtulacan TC den mi ne is palikarya askiniz mi depreşti

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473