banner564

"Tarihini bilmeyen bir toplum başarılı olamaz"

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, Erenköy Direnişi’nin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekti

"Tarihini bilmeyen bir toplum başarılı olamaz"
banner598

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, şanlı Erenköy Direnişi’nin
57'nci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, tarihini bilmeyen toplumların ulusal davayı savunmada başarılı olamayacağını belirtti.
  “KKTC’nin gereğinden çok dazla siyasi organı ve makamları var ama gençlere sunabileceğimiz tarihi eserler yoktur” diyen Akar, Erenköy Direnişi’nin tüm gerçek yönleriyle anlatacak belge ve belgesellere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
  Erenköy Mücahitler Derneği’nin belgesel konusunda yıllardan beri KKTC hükümetleri nezdinde girişimlerde bulunduğunu, ancak sonuca ulaşamadığını vurgulayan Akar şöyle devam etti:
   “Kendi tarihini bilmeyen bir gençlik yetiştirdiğimizi ve önümüzdeki yıllarda varoluş mücadelemizi kendi gençlerimize anlatmakta dahi zorluklar yaşayacağımızı görüyor ve yetkilileri bir kez daha önlem almaya davet ediyoruz.
   Erenköy Direnişi’nin 57’nci yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz!
Güzel ülkemizde bir daha savaşların yaşanmasını istemiyoruz ama sağlam bir gelecek için tarihi gerçekleri bilerek hareket edilmesi gerektiğini bu vesile ile herkese hatırlatırız.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Oturduğumuz yerden hep geçmişi konuşuyoruz ! Peki Gelecek için niye kimse konuşmuyor! Ülkemizin getirildiği noktada gençlerimiz bu ülkede ne gibi bir gelecek bekleyebilir acaba hiç soran var mı ? Evet geçmişini bilmeyen Toplum başarılı olamaz da gelecek için bir ümidi olmayan Toplum başarılı olabilir mi acaba ? Bu soruyu KKTC de her yıl Yığılan üniversite mezunu işsiz gençlerimize sormalıyız!

Hüseyin Becer
Hüseyin Becer - 3 yıl Önce

Bizler hazıra alışmışız. 1963 yalını yaşamayan bilmiyor. Bu toplum nerelerden nerelere gelmiştir. Karşıdaki komşun senin boğazını şakıyor. Yaşamam için şans vermiyor. Geleceğin belirsizliği ondandır. Başkalarına suç bulmayınız.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474