banner564

Törenle defnedildi

Tekke Bahçesi’nde gömülü olduğu tespit edilen Mustafa Behiç’in naaşı Boğaz Şehitliği’ne nakledildi

Törenle defnedildi
banner598

Kıbrıs adasında 1974 yılında yaşanan savaşta Doğruyol’da şehit edilen ve 2020 yıkında Lefkoşa’daki Tekke Bahçesi’nde gömülü olduğu tespit edilen Mustafa Behiç’in naaşı Boğaz Şehitliği’ne defnedildi. Kimliklendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından cenazesi nakledilen Behiç’in naaşının askeri törenle defnedildi.
Törene; Behiç’in ailesi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları katıldı.
Törende konuşan şehidin kardeşi Tezel Çemender, çok duygulandığını ifade ederek, kardeşinin kimliklendirilmesi ve Boğaz Şehitliği’ne defnedilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, çok zor kurulan bu devletin değerini bilmek, onu güçlendirmek ve halka mutlu, güvenli bir gelecek sağlamanın en büyük görevleri olduğunu belirtti. Tatar, bugünkü bağımsızlık ve özgürlüğün şehitlere borçlu olunduğunun da altını çizerek, şehitleri asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından cenaze namazı kılındı ve Mustafa Behiç’in naaşı saygı duruşu ve saygı atışı eşliğinde taşınarak, Boğaz Şehitliği’nde defnedildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473