banner564

Trafik güvenliği artacak

Akıllı ulaşım sistemlerinin Kuzey Kıbrıs’a getirilip entegre edilmesi için İzmir’de incelemeler yapıldı

Trafik güvenliği artacak
banner598

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine, akıllı ulaşım sistemlerinin ülkeye getirilip entegre edilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM) Projesi hakkında sunum yapıldı.  

Bakanlık açıklamasına göre, sunum sırasında İzmir ile birlikte dünyanın birçok şehrinde uygulanmakta olan akıllı ulaşım sistemleri konusunda kapsamlı bilgi verildi.
KKTC’de trafik güvenliğini artırmak ve şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla uygulanabilecek sistemler sayesinde trafik ışık, şerit ve hız sınır ihlalleri gibi trafik kural ihlalleri tespit edilebileceği kaydedilen açıklamada, buna ek olarak ağır vasıtaların kapasitelerinin üzerinde yük taşımasının önüne geçme amacıyla vasıtaların ağırlıklarını belirli noktalarda seyir halindeyken tespit edebilecek hareketli ağırlık ölçüm sistemleri kurulabileceği ifade edildi.
Ayrıca belirli yolları kullanan araç sayısı ve trafik yoğunluğunu tespit edebilen trafik izleme ve ölçüm sistemlerinin yanı sıra, toplu taşımacılıkta araçların doğru güzergahı kullanıp kullanmadıklarını, trafik kurallarına uyup uymadıklarını, duraklarda durup durmadıklarını ve araç içerisinde yolcuların güvenliğini sağlayan kamera sistemleri ile birlikte elektronik ödemeye imkan tanıyan toplu taşımacılık takip ve ödeme sistemleri oluşturulabildiği de kaydedildi.
Açıklamada, akıllı ulaşım sistemleri arasında ayrıca Lefkoşa’da iki noktaya konan görme engelliler için yaya geçidi sesli sinyalizasyon sistemi ve park ihlallerini tespit edebilen hatalı park sistemleri bulunduğu da yer aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473