banner564

Turizm sektörü için ciddi çalışmalar yapıyoruz

“Pandemi en ciddi etkisini turizmde üzerinde göstermiştir” diyen Ataoğlu, sektörün sorunlarını çözmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. "Kimsenin şüphesi olmasın"

Turizm sektörü için ciddi çalışmalar yapıyoruz
banner598

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, dünya ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) de tehdidi altına alan Covid-19 pandemisinin getirdiği olağandışı süreci turizm sektörünün atlatabilmesi ve sonrasında değişecek turizm hareketlerine uygun bir turizm yapısının oluşturulması adına ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Ataoğlu, yaptığı açıklamada, pandemi ile mücadelenin en etkili yolunun dolaşımı durdurmaktan geçtiğine işaret ederek, “Pandemi mücadelesi veren dünya ülkeleri ile birlikte ülkemizde de ilk atılan adım, dolaşımı durdurmak olmuştur. Turizmin en temel kaynağı, dolaşan, gezen insanlardır. Hal böyle iken, pandemi en ciddi etkisini turizm sektörleri üzerinde göstermiştir” dedi.
Ataoğlu, ülke turizminin tüm paydaşları ile bir bütün olduğunun altını çizerek, “Ülkemizin turizm sektörü içerisinde faaliyet gösteren, 5 yıldızlı otellerden küçük ölçekli pansiyonlara, tur rehberlerinden turizm acentelerine, turizm sektörünün vazgeçilmezi restoranlarımızdan, eğlence mekanlarına, ulaşımdan, taşımacılık faaliyetlerini yürüten işletmelerimize kadar, turizmi destekleyen tüm paydaş sektörlerimiz bizler için aynı önem ve değere sahiptir” ifadelerini kullandı.
Yapılan çalışmaların turizm sektörünün bütününe yönelik olduğunun altını çizen Bakan Ataoğlu, “içinde bulunduğumuz bu olağan dışı süreci hep birlikte atlatmak ve geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlanmak için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdüğümüzden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2021, 04:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473