Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Halkımızın çözüm iradesi çerçevesinde, sabırla, soğukkanlılıkla, ciddiyetle ve kararlılıkla varız ve buradayız" ifadelerini kullandı.
Erhürman, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Rum liderliğinden neredeyse her gün yeni bir anlaşma haberi ve Kıbrıs sorununa ilişkin yeni bir açıklama geldiğini kaydederek, “Fransa ile askeri iş birliği konusunda yeni anlaşma” ve “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Güney’deki seçimler ve dönem başkanlığının ardından alması beklenen yeni inisiyatif konusunda ‘süreç halihazırda başladı’" açıklamalarına dikkat çekti.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in son günlerde “Kıbrıs sorununun bölgesel istikrar ve refahla doğrudan bağlantılı olduğu” yönündeki değerlendirmesine de işaret ederek, bu değerlendirmeye tamamen katıldığını belirten Erhürman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ama aynı Sn. Von der Leyen, ‘Avrupa'nın, Rus, Türk ve Çin etkisine bırakılmaması gerektiğinden ve Kıbrıslı Türkler hiç buralarda yokmuş gibi ele alınan enerji ile ilgili (Great Sea Interconnector) projeden de söz etti. Daha önceki ‘Kıbrıs'ta Bizans kiliseleri gölgesinde inovasyon’ açıklamalarına ve ‘delikten baktırma ritüeli’ne ek olarak. Her söylenene, her açıklamaya yanıt yetiştirme yükümlülüğümüz yok elbette. Ama açıklamalar art arda gelince naif bir soru ve aynı naiflikte bir çağrı gerekiyor sanki.
Soru şu: Kıbrıslı Türkler yok sayılarak bu adada çözüm olabileceğini düşünen var mı gerçekten? Çağrı da şu: Kıbrıs'ta çözümü istediğini söyleyen herkese, bütün bunların çözüme gerçekten yardımcı olup olmadığını bir kez daha değerlendirme çağrısı yapıyorum naçizane. Biz mi? Halkımızın çözüm iradesi çerçevesinde, sabırla, soğukkanlılıkla, ciddiyetle ve kararlılıkla varız ve buradayız."
Uyarı mesajı
Erhürman, Kıbrıslı Türklerin yok sayıldığı bir yaklaşımın çözüm getirmeyeceğini vurguladı
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tamer Karadeniz - 3 hafta Önce
Yani ozetle sayin CB: "sarayda oturuyoruz, festivallerde gozleme yapiyoruz, yiyoruz iciyoruz, Hristoyu kafaya takmiyoruz." diyor..
Atlantik - 3 hafta Önce
Sayın Erhurman, ‘ Dünyadan dışlanan Kıbrıslı Türkler değil de KKTCnin ta kendisidir ! Dünyada Türkiye hariç hiçbir Ülke liderinin tanınmayan yasaklanmış KKTC ye gelip de Yöneticileri ile görüşmek veya anlaşma yapmak istemiyor olması KKTCumhuriyeti değilmidir yani ? Bugüne kadar KKTCnin muhteşem Külliyesine Türkiye hariç hangi Ülke lideri veya Temsilcisi gelebildi ki ! Sapla Samanı karıştırmayalım BMGK’yinin koyduğu Ambargolar ile Ulaşım ve Siyasi yasağı bir avuç AB vatandaşı Kıbrıslı Türk için değil de Yasaklanmış KKTC için olduğunu bizden başka bilmeyen mi var yani ? Cumhuriyet’i Mühürü ve Bayrağı bile tanınmayan Ülkemiz nasıl bir Refah düzeyine çıkıp da Ekonomik ve Siyasi başarı sağlayabilir ki ? Gerçekçi olmalıyız Dünyadan Kopmuş ve yasaklanmış KKTC ile 42 yıldır bir arpa boyu bile gidemedik akabinde Fakirleşip daha da Yoksullaştık ‘ pahalılıktan Marketlerine giremez Can güvenliğinden Yollarına çıkamaz Hastahanelerine giremez olduk ! Borç batağına girmiş yönetilemeyen KKTCnin vahim mevcut hali ile kaç yıl daha gidebileceğiz acaba bilenimiz var mı !
Gabriel Pasternak - 2 hafta Önce
İnsanların duymak istediklerini söylemek kolaydır ama birde objektif olaylara bakmak ve dile getirmek zordur. Tebrikler Erhuman
Atlantik - 2 hafta Önce
Kıbrıslı Türkler KKTC ile Tren’i Çoktan kaçırdılar sayın Erhurman Bu saatten sonra yasaklanmış KKTCumhuriyeti ile bir yerlere varabilmemiz mümkün değildir ! Siz Dünyada Türkiye’den başka Kimsenin tanımadığı KKTCden ve Cumhurbaşkanlığından çıkıp Toplum Liderliği ile Hristodulidis ile kahve içmeye devam edin “ Atı Alan Üsküdar’ı Çoktan Geçmiştir Tufan Bey !
Recep @Atlantik
- 2 hafta Önce
sen ne kadar akıllıymışsın a be dallama Hasan Nuri..Bir de Atlantik çıkardın götünden...Hergün bir kılığa giriyorsun hamalyo gibi.İbnemisin nesin anlayamadık...
Öz - 2 hafta Önce
Uyarını yaptın. Artık Hristodulidis düşünsün ve ayağını ona göre atsın. Yoksa kendisi bilir.
Atlantik - 2 hafta Önce
Sen de Tecep’misin Lefkoşali’mısin Musli’misin neyin nesi kimin İçi’sin ! Bülbül gibi her dala konup da Yorum yazan Adamların ayakları içinde ne arıyorsun aradığını halen bulamadın mı !
SAYFALARTüm Sayfalar
Lefkoşa kaza mahkemesi 12.05.2026
TEKERE İLANI
Gazimağusa Mahkeme 06.03.2026
Girne Kaza Mahkemesi
Girne Kaza Mahkemesi Dava No: 1097/ 2022
Girne Aile Mahkemesi
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER


Sayin Cumhurbaskanimizin uyari mesajindan sonra, gerek GKRY, gerek AB, gerek BM ve gerekse de 7 duvelin korkudan tir tir titreyip, silkelenerek derhal kendilerine bir ceki duzen verip hizaya geleceklerine inancimiz tamdir.. Enginarli gozlemeciyi hemen da dikkate almayi bekliyorlardi zaten..
Ananı nereye koydun be dalyarrak...