banner564

Vizyon değişecek

Erhürman, seçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığında yeni bir strateji ortaya koyacaklarını belirtti

Vizyon değişecek
banner598

Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türkü’nün kendi ayakları üzerinde durma noktasından uzaklaşmakta olduğunu belirtti. 
Erhürman, Cumhurbaşkanlığında yeni bir vizyona gerek duyulduğunu söyledi. 
CTP Basın Bürosu’na göre; Tufan Erhürman, katıldığı bir programda, Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üstünde durma noktasından süratle uzaklaşmakta olduğunu, seçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığında yeni bir strateji ve vizyon ortaya koyacaklarını belirtti. Erhürman, “Geçmişimizde bıraktığımız sorunlara da yeni çözümler bulmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığı makamı sadece müzakerecilik makamı değildir. Sadece böyle görülürse, müzakerelerin kesintiye uğradığı dönemlerde sadece sembolik bir makama indirgenir. Tanınmamış bir ülke olmamız nedeniyle, dışarıya açılan tek siyasi penceremizdir bu makam. Bu pencereyi kapatmak hiç doğru değildir” dedi.
Erhürman, anayasa gereği yürütme organının iki bacağından biri olan Cumhurbaşkanlığı makamının, sürekli değişen hükümetler arasında birleştirici bir görev üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
Erhürman, “Cumhurbaşkanı müzakereciliğin yanında halkımızın dünyaya açılması için de önemli adımlar atmalı, Kapalı Maraş’ın uluslararası hukuk çerçevesinde açılmasına da katkı sağlamalı, içeride de liderlik yapmalı, bir tür köprü görevi üstlenmelidir” dedi.

Kenara çekilmemeli
Ekonomide, çalışma yaşamında, sağlıkta ve eğitimde yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Erhürman, böylesi kritik bir dönemde Cumhurbaşkanının ‘yetkim yoktur’ deyip kenara çekilemeyeceğini söyledi. “Müzakereler gerçekleşsin, sonra sorunlarımıza döneriz” gibi bir anlayışın doğru olmadığını anlatan Erhürman, bu zihniyetten uzaklaşılarak ve yaşananlardan ders alarak hareket edilmesi gereğine vurgu yaptı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473