banner564

Vurdu kaçtı

Girne’de Muzaffer Umuç’a yönelik düzenlenen silahlı saldırıda tetikçi olduğu iddia edilen Tansu Çıdan’ın güneyde olduğu belirtildi

Vurdu kaçtı
banner598

Suna ERDEN
Girne’de 63 yaşındaki Muzaffer Umuç’a yönelik düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Suçla bağlantılı tutuklanan taksi şoförü Oktay Şen dün yeniden mahkemeye çıkarılırken, tetikçi olduğu belirtilen Tansu Çıdan’ın olayda yarım saat sonra Güney Kıbrıs’a kaçtığı belirtildi. Suçla bağlantılı henüz tespit edilemeyen bir şahıs daha olduğu açıklanırken, Çıdan ile Şen’in saldırıdan 6 gün önce Muzaffer Umuç’un yaşadığı yerin çevresinde keşif yaptıkları, onu araçla takip ettiklerine dair tespit yapıldığı açıklandı. 
Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Mustafa Özmüezzin, 21 Aralık 2021 tarihinde sabah saat 05.00 sıralarında 1 Ağustos Sokak üzerinde bulunan Mercan Apartmanının merdiven basamakları üzerinde, kimliği meçhul şahıslar tarafından tabanca ile Muzaffer Umuç’a bir el ateş edildiğini söyledi. 
Polis, açılan ateş sonucu Umuç’un sol alt baldırından ağır şekilde yaralandığını ifade etti. Polis, olayda yaralanan Umuç’un, kaldırıldığı Girne Dr. Akçiçek Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından müşahede altına alındığını ifade etti.
Polis, olay yerinde geniş çaplı araştırma yaptıklarını, bir adet 7.65 mm çapında kovan ile mermi çekirdeği bulduklarını, ayrıca saldırganlara ait olduğu düşünülen boş poşet tespit ettiklerini açıkladı.
Polis memuru, olay yerinin çevresindeki güvenlik kameralarının ve MOBESE kayıtlarının incelendiğini, yapılan araştırma sonucu Tansu Çıdan ile henüz kimliği tespit edilemeyen bir şahsın, olaydan bir saat önce Umuç’un yaşadığı apartmanın yanına kiralık araçla gittiklerini, gizlendiklerini ve saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçtıklarını söyledi. 

Vurdu, yarım saat sonra kaçtı
Polis, yapılan araştırma sonucu kiralık aracın Ledra Palace Sınır Kapısı yakınlarında park edilmiş bir halde tespit edildiğini ifade etti. Polis, Tansu Çıdan’ın saat 05.37 sıralarında Güney Kıbrıs’a kaçtığının belirlendiğini söyledi. 
Polis, sınır kapısı yakınında bırakılan kiralık aracın içerisinde bazı emareler bulduklarını, ayrıca parmak izi incelemesi yaptıklarını belirtti.

Girne’yi gezdirmiş
Polis, olayın ardından tutuklanan Oktay Şen’in Çıdan’a araç kiralaması için yardım ettiğini, saldırı öncesi ve sonrası telefon görüşmesi yaptığını belirlediklerini söyledi. Polis, zanlının ayrıca diğer şahsı Lefkoşa’ya götürdüğünün tespit edildiğini açıkladı.
Polis, zanlı Şen’in ifadesinde Çıdan’ı tanıdığını, Girne bölgesini bilmediği için gezdirdiğini öne sürdüğünü açıkladı. 
Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden polis, zanlının cep telefon dökümlerinin, güvenlik kamera kayıtlarının incelemesinin sürdüğünü belirtti. Polis, olay yerinde ve kiralık araçta tespit edilen emarelerin de inceleneceğini ifade ederek, zanlının 5 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473