banner564

‘Yanlış anlaşıldım’

Başbakan Tatar, yabancı işgücüyle ilgili kullandığı ifadelerden dolayı canlı yayında özür diledi

‘Yanlış anlaşıldım’
banner598

Başbakan Ersin Tatar, yabancı işgücü ile ilgili kullandığı ifadelerin yanlış anlaşıldığı belirterek, “Eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim” dedi.
Diyalog TV’ye konuşan Başbakan Tatar, zor günlerden geçildiğini belirterek, turizm emekçilerine yönelik bir yardım paketi üzerinde çalışıldığını söyledi. Tatar ayrıca Diyalog’un ‘Ben de varım' kampanyası çerçevesinde bu ay alacağı 8 bin 500 TL’lik maaşını bağışladığını da açıkladı.
Kamu maliyesinin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Tatar, 50 binin üzerinde TC ve KKTC vatandaşına katkı sağlayacak bir karar aldıklarını belirtti.
“Üçüncü ülke vatandaşlarına yönelik de çalışıyoruz” diyen Tatar,  “Bu konuda ırkçılık yapmamız söz konusu bile değil” şeklinde konuştu.
Tatar şunları söyledi: 
“Şu anda vaka sayımız alt seviyede. Umarız ki böyle devam ederse, Nisan ortası yavaş yavaş hayatı normale çevireceğiz. Biz devleti yönetirken sorumluluklarımız vardır. Taahhütlerimiz var. Maaş kesintisi oldu ama bu 55 milyon TL’yi çalışana iade edeceğiz. Yine kesersek, yine iade edeceğiz.”
75 bin kişi kamudan maaş alıyor. Daha fazla kesinti yapmak, daha fazla sorumluluktur. Özel sektörde işverenler de sorumluluk alacak, biz de katkı yapacağız.
Nisan ayı ortasından itibaren hayatın normale döneceğini ve eski günlerimize döneceğimizi düşünüyorum. Bu sürede fedakarlık yapan özel sektör işveren ve işçiye teşekkür ederim. Özel sektörde ilk etapta 50 bin kişiye katkı yapıyoruz. Özel sektörün işçi çıkarmasını istemiyoruz. Hep birlikte Haziran 2020’ye hazırlanalım. Karamsar olmayın. İyi yönetiyoruz. Sağlıkta fedakarca çalışan bir ekip var. Vaka sayısını artırmadan, güvenli bir ülke olarak bu süreçten çıkmak istiyoruz.
Bu süreci başarılı yönetirsek, bu KKTC’nin reklamı olur. Biz ülke olarak tedbirleri zamanında aldık.”

Maaşını bağışladı
Başbakan Ersin Tatar, ayrıca canlı yayında bu ay alacağı 8 bin 500 TL’lik maaşını bağışladığını açıkladı. “Sıkıntılı günlerde birlik ve beraberlik içerisinde, durumu daha ihtiyaçlı olan insanlara yardımcı olmalıyız” diyen Başbakan Tatar, bağış kampanyası için ilk ateşi yaktı.
Tatar, “Sıkıntılı günlerde birlik ve beraberlik içerisinde, durumu daha ihtiyaçlı olan insanlara yardımcı olmalıyız. Bu zamanda mücadele ve dayanışma ruhuyla birbirimize yardımcı olarak bugünleri de aşacağız. Halkımızın da bu duyarlığı ve hassasiyeti gösterdikleri için teşekkür ederim” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nazan Türkpençesi
Nazan Türkpençesi - 4 yıl Önce

Alkışlıyorum seni başkanım ????????????

Ama ne yanlışı be bakanım işte yanlış hitamda bulunduğunuz ve ağzınızdan çıkan yanlış sizleri sarf ettiğiniz için özür dileme iz gerekiyordu onu yaptınız ayıp gerçekten size bir bakan olarak hiç yakutimiyirum birde cumhur başkanı olmak istersiniz ben. Kıb
Ama ne yanlışı be bakanım işte yanlış hitamda bulunduğunuz ve ağzınızdan çıkan yanlış sizleri sarf ettiğiniz için özür dileme iz gerekiyordu onu yaptınız ayıp gerçekten size bir bakan olarak hiç yakutimiyirum birde cumhur başkanı olmak istersiniz ben. Kıb - 4 yıl Önce

bii kıbrıslı yim uzun yıllardır ingilterede yaşamaktayız ve dışardan izlemekteyiz siz sapla samanı çok karıştırdınız çok agresif tavırlara bulunuyorsunuz hele birde adaya gelen öğrencilerin geldiği o günlerde sergilediğini o konuşmalar ı hiç hoş bulmadık ortalığı velveleye vwrdinizyok cumhurbaşkanı oraya sabahın köründe niye gitmiş yok özür dilemiş yok ben özür dilemem ve ikinci kez bir başkan olarak yaptığınız yanlış konuşmada çok tepki alınca tabbiki de özür diledi iz bakın hiç büyük soylemeycekmis insan bal gibi dinlediniz ben ne sizi nede sayın cumhur başkanımızı n tarafındayım sizi televizyonlardan hep izledik bir taraf tutmadım fakat bu zor günlerde hani kişi kendini belli eder nere gidip gelse derler ya bir söz varkibrisliyim dediğim gibi taraf tutmuyorum dıştan izleyen biri olarak sizin bu yaptığınızı hiç tasvip etmiyorum ve konuşmalarınız bir bakan olarak hiç onaylamıyorum inşAllah halk görmüştür seçimler olacaktır elbette ben oyumu size vermiyorum.. Cok agresif tavırlar sergiledi iz başkanım. Otyrun evinizde bu zaman birlik beraberlik zamanı siz bunda bile siyaseti birbirine karıştırdınız güle güle londradan canım kibrisima sevgiler olsun

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473