banner564

‘Yapmadım’ diyor

Kendisine emanet edilen inşaat malzemelerini çaldığı iddia edilen Mahmut Sarıaslan Ercan’da yakalandı

‘Yapmadım’ diyor
banner598

 Hırsızlık suçundan aranan Mahmut Sarıaslan, Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparken gözaltına alındı. Bülent Dagaştı'ya ait inşaat malzemelerini çaldığı iddia edilen zanlı sorgusunda suçlamaları reddetti. Zanlı bazı iddialarda bulunurken, dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Soruşturmayı yürüten polis, Bülent Dagaştı'nın 19 Ocak 2020 tarihinde yaptığı şikâyette içerisinde kırıcı, spiral, el arabası, balyoz, inşaat küreği, mermer kesme makinesi ve iki adet su terazisi bulunan EM 572 plakalı aracını 2019 yılı Aralık ayında Edremit'te parke işi yapımı için Mahmut Sarıaslan'a verdiğini ancak kendisine ulaşamadığını söylediğini aktardı.
Polis, Bülent Dagaştı'nın, Mahmut Sarıaslan'ın bulunup aracı ve malzemeleri almak için yardım talep ettiğini söyledi. Polis, şikâyet üzerine Mahmut Sarıaslan'ın defalarca telefonla arandığını ancak çağrılara cevap vermediğini belirtti.
Zanlının belirli bir ikamet adresi olmadığı için evine gidilemediğini kaydeden polis, aranan şahıs ilan edildiğini söyledi. 

Ercan’da yakalandı
Polis, zanlının 07 Şubat 2020 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparken tespit edilip gözaltına alındığını kaydetti.
Polis memuru, sorgulanan zanlının Bülent Dagaştı'ya ait Bal Döken Parkı’na bıraktığını, bahsedilen malzemeleri ise almadığını söylediğini aktardı.  
Polis, zanlının ifadesinde FN 937 plakalı aracını tamir etmesi için Bülent Dağaştı'ya verdiğini, geçici olarak kullanması için kendisine EM 572 plakalı aracı emanet bıraktığını öne sürdüğünü söyledi. 
Polis, zanlının EM 572 plakalı aracı emanet alırken, Bülent Dagaştı'nın içerisinde bulunan inşaat malzemelerini boşalttığını söylediğini ifade etti.
Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını hem beyanlarının hem de aleyhindeki iddiaları araştırılacağını kaydeden polis, bir gün süre istedi.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473