banner564

Yargısı 4 ayda tamamlandı

Tartıştığı şahsı ağır yaralayan Ömer Faruk Emir 3 yıl hapis yatacak

Yargısı 4 ayda tamamlandı
banner598

Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı’da iki grup arasında çıkan kavgada 26 yaşındaki şahsı darp ettikten sonra kırık  cam bardakla birçok yerinden yaralayan Ömer Faruk Emir hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 yıla kadar hapis öngören ağır yaralama suçundan yargılanan sanık, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanıkların aleyhindeki kararı Barkın açıkladı. Barkın, sanığın aleyhine getirilen ağır yaralama suçunun 7 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi bir suç olduğunun altını çizdi. Vedia Berkut Barkın, müştekinin şikayetini geri çektiğini ancak kamu yararı gereği sanığa caydırıcı ve ibret verici bir ceza verilmesi gerektiğini belirtti. 
Sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Barkın, oybirliği ile 3 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Davanın geçmişi
Olayın 14 Ekim 2022 tarihinde, saat 03.45 sıralarında Sarmaşık Sokak üzerindeki yol içerisinde iki grup arasında kavga çıktığı belirtilmişti. Ömer Faruk Emir’in arkadaşına bağırdığı gerekçesiyle önce A.G.’nin yüzüne ve vücudunun muhtelif yerlerine elleriyle vurup ciddi darp suçu işlediği açıklanmıştı.
Sanığın akabinde elindeki şişeyi kırıp, A.G.’ye saldırdığı; çenesinden, kulağından, yüzünden ve boynundan yaraladığı belirtilmişti.
Yaralının Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği, yaklaşık 16 saat görmüş olduğu tedavi sonrasında taburcu edildiği bildirilmişti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozcan Emir
Ozcan Emir - 1 yıl Önce

Adam yaralama 3 yil bu ceza cok olumlu trafik kazasi 1 olu 2 yarali verilen ceza 3yil kavga sonucu adam yaralama cezadi 3 yil bu adalet olamaz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473