banner564

‘Yargıya güvenimiz tam”

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yaşananlarla ilgili açıklama yaptı

‘Yargıya güvenimiz tam”
banner598

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliğinin Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürüttüğü soruşturmayla ilgili açıklama yapan Başbakan Ünal Üstel, "Konu yakın takibimizde, hukuk sistemine ve mahkemelerimize güvenimiz tam" dedi.  Başbakan Ünal Üstel, soruşturmanın tamamlanmasıyla yükseköğretim sektörünün süreçten zayıflamanın aksine çok daha güçlü bir şekilde çıkacağını ifade etti. Mali ve akademik soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğünü belirten Başbakan Üstel,  ülkenin lokomotifi olan üniversite sektörünü gayri yasal işlerden korumak ve daha da güçlendirmenin son derece önemli olduğunu vurguladı. Başbakan üstel, soruşturmalar sürerken üniversite sektörünün geneline zarar verilmemesi için duyarlı davranılması gerektiğine işaret ederek, “Üniversitelerimizin marka değerleri korunmalı, kurumlar hedef haline getirilmemelidir.” dedi.
Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Başbakan Üstel’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 “Son günlerde bir üniversitemizde başlatılan mali ve akademik soruşturmalar genişletilerek devam ediyor.
Gerek Başbakanlığımız gerek Milli Eğitim Bakanlığımız gerekse YÖDAK, polisimizin yürüttüğü soruşturmalara ihtiyaç duyulduğu her an ve her alanda gerekli katkıları yapıyor.
Bunun yanında Meclisimizde de bu konuların araştırılması adına ana muhalefet partisi ile birlikte bir Meclis Araştırma Komitesi kurmuş durumdayız. Konuyu, yakından takip ediyoruz.
Bu ülkede yaşayan her birey, hangi kurumda olursa olsun yasa dışı yürütülen ve sektörlerin geneline zarar veren hiç bir faaliyete göz yumulmaması noktasında birleşmektedir.
Vatandaşlarımız bilmelidir ki, yapılan adli soruşturmalar ve mahkemelerimizce gerçekleştirilecek adil yargılamalar sonucunda  bir suç unsuruna rastlanması durumunda ilgili kişiler, yasalarımızda bulunan cezalarla mutlaka yüzleşeceklerdir.
Bu noktada, ülkemizdeki hukuk sistemine de mahkemelerimize de güvenimiz tamdır.
Ülkenin lokomotifi olan üniversite sektörünü gayri yasal işlerden korumak ve daha da güçlendirmek son derece önemlidir.
Ancak bu soruşturmalar sürerken üniversite sektörümüzün geneline zarar verilmemesi için de duyarlı davranılmalıdır. Üniversitelerimizin marka değerleri korunmalı, kurumlar hedef haline getirilmemelidir.
İnanıyorum ki, binlerce insanımızın iş bulduğu, kentlerimizin en önemli gelişim katalizörlerinden biri olan üniversite sektörü, bu soruşturmaların tamamlanmasıyla birlikte süreçten zayıflayarak değil, tam tersine çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır." 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Tabela universitelerini ayiklamadan bu is olmaz hemTC hem de KKTC de para donsun esnaf ev sahipleri universite sahipleri para kazansin dite her koye universite acarsan egitimin a.....na koyarsin olay budur

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Yargi yargi ne yargisi arkadas ham KKTC hem TC de ne idugu belirsiz afrikali asyali ortadogulu turki cumhuriyeti vatandaslarini ne oldugu belli olmayan lise diplomalari ile her universitede istedikleri bolume kaydet pamukla sarmala mezun et aman ingilizce biliyon diye tipta vs de ihtisaslara al cilkini cikart KKTC uyruklulari yabanci ogrenci diye sinavsiz al olan GARIBAN TC UYRUKLU OGRENCILERE oluyor onlarin da canini cikart ne hoplayip zipliyorsunuz burada TEK MAGDUR OSYM SINAVLARIYLA UNIVERSITEYE GIRMEYE CALISAN TC UYRUKLU OGRENCILERDIR

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Dunyanin her yaninda devletler kendi vatandasina oncelik tanir bizde TC UYRUKLU vatandas ve ogrenciler 3. siniftir

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 ay Önce

Yolsuzluklar Usulsüzlükler ve Sahtelikler Ülkesi KKTCde bugüne kadar hangi siyasetçimiz Yargılanıp Cecaevine gönderildi ki ?
Boş Laflar duymak değil Ülkede ve Yargıda Şeffaflık ve İcraat istiyoruz ??

Turkish Power
Turkish Power - 3 ay Önce

Mr Hasan bey ortadogu afrika orta guney amerika ve asyada (eski komunist ulkeler dahil)ne adalet ne liyakat ne hesap sorma verme durustluk vs yoktur sark koylu kurnazligi devletini milletini soyma zeka sayilir yani bu cografyalarda bir halt olmaz

Doğru Söz
Doğru Söz - 3 ay Önce

Ne yargısı ne polisi. Onlar fakir fukaraya. Mesela binlerce davada kumar sebep. Ama bir yargıç veya savcı da kumarhaneler için soru bile sormadı. Yok ki ceza. Uyuşturucuda da ger gün biri yakalanır ama halâ daha bir baron bile yakalanmadı. Sahte diplomalarda da en azından on üniversite işin içinde. Yok ki 3-5 kişi. Sadece kişi değil, kurumu da sorgula.

Doğru Söz
Doğru Söz - 3 ay Önce

Yargı nı? Adam 3 bin kusur gün kaçak yadar. Yakalaninca oha o yargı, sana kim ev kiraladi, san kim iş verdi, kim getirtti, kimlerle ilişkilisin diye iz sürdü mü? Kaçağa iş verene, konut verene ben ceza versem bir daha bu ülkede kaçak barınamaz. Kaçaklar ucuz işgücü kapitalistlerinin eseri. Ve kiracilarin.

Doğru Söz
Doğru Söz - 3 ay Önce

Söylediğime inan, bildğime inandığıma değil diyorsun, içimden!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474