banner564

Yarı maaş alacak

Meray Dürüst görevden alındı; Özersay memnuniyetini dile getirdi

Yarı maaş alacak
banner598

Kıbrıs Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde devam eden sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Meray Dürüst, kamudaki görevinden uzaklaştırıldı.
Dürüst davası sonuçlanıncaya kadar bekleyecek ve bu süre içerisinde maşasının yarısını alabilecek. Dürüst eğer aklanırsa işine geri dönecek. 
Yaşanan gelişmeyi değerlendiren Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “sahte diploma iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılıp, tutuklanan daha sonra ise teminata bağlanan bir bürokratın kamu görevinden uzaklaştırıldığını” belirtti. 
Özersay yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kişinin, önce Bakanlık Müdürlüğünden alınması gerektiğini söylediklerini, daha sonra ise eski görev yeri olan Güzelyurt Kaymakamlığına dönmesine tepki gösterdiklerini ifade ederek, İçişleri Bakanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonuna yasanın gereğini yerine getirdikleri için teşekkür etti.
“Aynı durumda olan ve sahte diplomayı devlete sunarak, haksız yere maaş artışı aldığı iddiasıyla hakkında polis soruşturması açılan mukayyitle ilgili olarak da Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığının adım atması gerektiğini” belirten Özersay, neden bunun yapılmadığını sordu.
Bakanlığa çağrısını yineleyen Özersay, “Kamuyu zarara uğratmak istemiyorsanız o üst düzey bürokratı derhal kamu görevinden uzaklaştırın, bırakın konuya mahkeme karar versin. Bu süre zarfında kimseye bir menfaat sağlamaya kalkışmayın” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 1 ay Önce

O yarım maaş da zehir zıkkımı olsun. Ve tüm yolsuzlara da aldıkları her kuruş haram olsun. En ağır ve çaresiz hastalıklarda bin katını harcasınlar da, o da çare olmasın. Amin.

Utanın
Utanın - 1 ay Önce

Bu nasil adalet cala cak sahtekarlik yapacak ve yari maas alacak cok komik zirnik vetmem sahtekara ayip bunlarda utanma yok

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474