banner564

Yasal düzenleme yolda

Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısında 28 belediyenin 12’ye düşürülmesi tartışıldı

Yasal düzenleme yolda
banner598

Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısı Başbakan Faiz Sucuoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda ilaç sıkıntısı, 1 Mart’ta yürürlüğe girecek elektrik fiyatları, 28 belediyenin 12’ye düşürülmesi tartışıldı. Başbakanlık Bakanlar Kurulu toplantı salonunda yer alan ve bakanların tümünün katıldığı toplantı yaklaşık bir saat sürdü. 
Başbakan Faiz Sucuoğlu, toplantının tamamlanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, yeni kurulan hükümetin ilk Bakanlar Kurulu’nu yapmış olduklarını ve toplantıda bakanlıkların, plan, program, eksiklik ve sıkıntılarını tartıştıklarını belirtti.
Sucuoğlu, idari koordinasyon yönünden Başbakanlık ve bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve dairelerin dağılımına ilişkin tüzüğün de toplantıda onaylanarak, bakanlıkların sorumlu olduğu dairelerin resmileştiğini bildirdi. 

 İlaç sıkıntısı gündeme alındı
 Sucuoğlu, toplantıda ülkede yaşanan ilaç sıkıntısının da ele alındığını belirterek, Sağlık Bakanı’nın yaşanan ilaç eksikliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik resmi yazı ile Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na müracaatta bulunduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı’nın ise bu konudaki hassasiyetini bildirdiğini, kısa sürede bir çözüm bulunacağını ifade etti.

 6 ilçe 12 belediye 
Toplantıda belediyelerle ilgili yapılan çalışmaların da paylaşıldığını, Belediyeler Birliği’nin bu konudaki çalışmaları son 2 haftadır İçişleri Bakanlığı ile yürüttüğünü ifade eden Sucuoğlu, “Ortaya koyduğumuz düşünce 28 belediyenin sürdürülebilir olmadığıdır. Dolayısıyla, 6 ilçe ve 6 bucak olacak şekilde 12 belediye ile sınırlandırıyoruz. Bu şekilde yine haziranın sonunda seçimlere gidilecek ya da konsensüs sağlanırsa bir iki aylık rötarla seçim yapılacak” dedi ve bu konuya ilişkin yasal düzenlemenin de 10 gün içerisinde hazır olacağını söyledi.

Elektrik fiyatları ele alındı
 Sucuoğlu, Maliye Bakanı’nın da gelecek süreçteki rakamsal projeksiyonlar hakkında bilgi verdiğini ve 1 Mart itibariyle geçerli olacak yeni elektrik tüketimine bağlı fiyatlandırmanın sunumunu yaptığını kaydetti.
Hükümet programının bugün mecliste okunacağını, pazartesi günü yapılacak eleştiriden 48 saat sonra güven oylaması yapılacağını hatırlatan Sucuoğlu, güvenoyu alınmasının ardından haftada bir olmak üzere rutin Bakanlar Kurulu toplantılarına devam edeceklerini belirtti. 

Türkiye ile devam…
Hükümetin oluşmasında Türkiye’nin baskısı olup olmadığına dair sorulan bir soru üzerine de, Başbakan Sucuoğlu, “Ne Anavatan Türkiye’nin ne de herhangi başka bir adresin ne bir önerisi ne de bir baskısı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle bir tasarrufu olmaz, buna da ihtiyacı yoktur” dedi. 
Sucuoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasındaki yakın güven bazında oluşan ilişki ve dostluğun artarak bu hükümet döneminde de  devam edeceğini de kaydederek, “Biz kendimizi anavatandan ayrı gayrı görmeyen düşüncenin temsilcisiyiz. Koalisyon hükümetimiz de aynı düşüncededir. Bundan sonraki süreçte de ilişkileri daha da artırarak, genişleterek, daha sık temaslar sağlayarak, hem KKTC’nin sıkıntılarını giderme, hem de yapılabilecek katkılar anlamında, özellikle Kıbrıs'ın coğrafi konumu, hidrokarbon zenginlikleri ve bu konuda Güney Kıbrıs’ın bizleri bir köşeye sıkıştırma hamleleri konusunda Anavatan Türkiye ile hareket etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu, Bakanlar Kurulu’nun kendilerinin hazırlamış olduğu bir ekip olduğunu ve tüm sorumluluğun da Başbakan’da olduğunun altını çizdi ve bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve kendisinin de bugüne kadar farklı bakanlıkların yanında vekil olarak komitelerde çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlattı.

Hükümet işi başında
Sucuoğlu, son olarak, dedikodulara kulak verilerin enerjinin tüketilmemesi ve halkın yanıltılmaması gerektiğini söyleyerek,  “Hükümet işi başındadır. Bizi yoğun bir çalışma bekliyor, sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor” dedi ve Ukrayna’daki saldırılara işaret ederek, görevlerinin yaratacağı sıkıntıları en aza indirmek olduğunu ifade etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474