banner564

Yeniden uyarıyoruz !

Karşıyaka gibi, Lefkoşa’daki elektrik trafosu da kuru otlar ve çöpler yüzünden yanarsa tüm Lefkoşa karanlığa gömülecek; ayrıca sanayi bölgesi tehlike altında kalacak

Yeniden uyarıyoruz !
banner598

Ömer KADİROĞLU- Abdullah SUİÇMEZ

Karşıyaka’da meydana gelen ve büyük korku yaratan yangının elektrik trafosundan kaynaklandığı iddiası tartışılırken, gözler Lefkoşa’daki elektrik trafosuna çevrildi. Hava sıcaklıklarının arttığı, yangın riskinin yükseldiği son günlerde Merkezi Cezaevi’nin yanında bulunan Lefkoşa Elektrik Trafosunun iç ve dış kısmında bulunan kuru otlar ve atıklar tehlike yaratıyor.
Trafo merkezinin vahim durumu daha önce ‘Kırmızı alarm’ başlığıyla Diyalog’un manşetinde yer aldı ancak yetkililer gerekli adımları atmadı.
Gerekli adımların atılmamasındaki sebebin ise duyarsızlık olduğu savunuldu. Diyalog’a konuşan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, Lefkoşa Bölge Amirinin uyarıldığını ancak gerekli adımı atmadığını söyledi. 
Büyükyılmaz, “Lefkoşa Trafo Merkezi daha önce gündemimize geldi, bölge amiriyle görüştüm. Ancak uyarılarımızı dikkate almadı” dedi.

Kuru otlar uzun süredir temizlenmiyor 
Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki elektrik trafosunun çevresi büyük tehlike saçıyor.  
Etrafı kuru otlarla sarılan trafonun demir tellerle çevrili sınırı içerisinde kesilmiş ve öylece bırakılmış ağaçlar,  eski ofis eşyaları, kuru ve tutuşmaya hazır ahşap elektrik direkleri, istiflenmiş kuru dallar bulunuyor. 
Elektrik akımı sağlayan tellerden çıkacak bir kıvılcımın yangın tehlikesine yol açması kaçınılmazken, trafonun çevresindeki insan boyuna yaklaşan kuru otlar uzun süredir temizlenmiyor. 
Elektrik akımı sağlayan şebekenin hemen altında uzayan ve kesilmeyen otlar tehlikenin boyutunu ortaya koyuyor. 

Uyarılar dikkate alınmadı
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, durumdan haberdar olduklarını söyledi.
Büyükyılmaz, şunları ifade etti:
Geçtiğimiz Nisan ayında trafoların çevresindeki otların temizliğiyle ilgili adım atmıştık. Tüm bölgelerde çalışma yapıldı, Lefkoşa Trafo Merkezi kaldı. 
Lefkoşa Trafo Merkezi daha önce gündemimize geldi, bölge amiriyle görüştüm. Ancak uyarılarımızı dikkate almadı. Lefkoşa Bölge Amirinin görevini yerine getirmediğini düşünüyorum. Böyle birinin bölge amirliği yapabileceğini düşünmüyorum. Önümüzdeki toplantıda bölge amiri sorgulanacak. Trafo merkeziyle ilgili de gerekli adımlar atılacak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Magusalı
Magusalı - 3 yıl Önce

Köylü çobana desteban beş şilin ceza kesmiş. Çoban da sinirlenip destebanın her gün atını süladığı çoban yalaklarına zehir dökmüş. Desteban o gün oradan geçmemiş ve atı kurtulmuş.

Magusalı
Magusalı - 3 yıl Önce

Ancak o gün oradan geçen iki sürü yalaklardan su içmiş. Sürüler ölmüşler. Bu arada kendi oğlu da habersiz sürüyü götürüp oradan sulamış. O yalaktan su içen kendi sürüsü de ölmüş.

Magusalı
Magusalı - 3 yıl Önce

Çok uzun yıllar önce olan bir olayın benzerini yaşıyoruz. Kurum içerisindeki çekişmeden hem kurum hem de habersiz toplum zarar görüyor. O meşhur sendika buna da bir göz atmalı.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474