banner564

Yılların ihmali

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Paşa, Teknecik Santralinde atıl duran klor gazı tanklarının tehlike yarattığını doğruladı

Yılların ihmali
banner598

Özlem ÇİMENDAL
Diyalog’un gündeme getirdiği Teknecik Santralindeki klor gazı tanklarıyla ilgili açıklama yapan 
Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, “Yılların birikimi” değerlendirmesinde bulundu.  Diyalog’a konuşan Paşa, göreve geldikleri andan itibaren konuyu gündemlerine aldıklarını, ancak prosedürlerin 9 ayda tamamlandığını belirtti.  
Tankların imhası için daha önce bir üniversite ile anlaşma sağlandığını ifade eden Paşa, ancak yapılan çalışma sonrası üniversitenin bunların imhasını gerçekleştiremeyeceğini bildirdiğini aktardı.
Paşa, bu nedenle imha için Türkiye’de ihaleye çıkılacağını dile getirdi. 
Paşa, “Yılların birikimi var. Çıkarılması gerekenler de tahliye edilmediği için, yıllar içerisinde bu klor tankları birikti” ifadelerini kullandı. 
KKTC’de klor gazı tanklarını imha edecek bir kurum, kuruluş veya üniversite olmadığını da söyleyen Paşa, çalışmaların Çevre Dairesi ile birlikte sürdürdüğünü, kısa sürede tankların imhasının gerçekleşeceğini dile getirdi. Paşa, ayrıca, “İhaleyi alacak olan kurum veya kuruluş önce raporlama yapacak, daha sonra Çevre Dairesi’ne sunacak, onay aldıktan sonra işleme başlayacak” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2023, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473