banner564

‘Devlet ciddiyeti’  bu kadar işte

Erhürman, Cumhurbaşkanı Tatar ile vekalet bırakacağı tek kişi olan Meclis Başkanı Töre’nin aynı anda yurt dışında olmasını eleştirdi

‘Devlet ciddiyeti’  bu kadar işte
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı  Ersin Tatar ile vekalet bırakacağı tek kişi olan Meclis Başkanı  Zorlu Töre’nin aynı anda yurt dışında olmasını eleştirdi.
Erhürman, "Anayasa'ya göre Meclis Başkanı dışında kimseye vekalet verilemeyeceği açıkça belirtilmiştir. Bu durum, hukuki bir belirsizliğe ve krize yol açmaktadır. Başsavcılık ‘Meclis Başkanı dışında kimsenin cumhurbaşkanlığına vekalet alamayacağını’ belirtmiştir. Ancak, şu an yaşanan durum bu görüşün dikkate alınmadığını göstermektedir" şeklinde konuştu. 
Erhürman'ın açıklaması şöyle: 
Sn. Ersin Tatar ve Anayasa'ya göre vekalet bırakabileceği tek kişi olan Meclis Başkanı Sn. Töre bir kez daha aynı anda yurt dışında. Asil de yok, vekil de!
Geçtiğimiz yıl benzer bir şey yaşanmış, bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Başsavcılık'tan görüş almış ve Başsavcılık, "Cumhurbaşkanlığı Meclis Başkanı'ndan başka kimseye vekalet veremez" demişti. Üstelik bu görüş halen Cumhurbaşkanlığı web sitesinde mevcut.
Ama kimin umurunda! Her "devlet" dediklerinde yeri göğü inletenlerin, ona buna devlet üzerinden hainlik basanların "devlet ciddiyeti" bu kadar işte! 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 hafta Önce

Olmayan birşeyin özelliği de olmaz, kuralı da, yasası da.
Bu coğrafyada Devlet yok. Cumhurbaşkanı da göstermelik. Vekalet edecek olan da göstermeliğin göstermekiği.

Turkish Power
Turkish Power - 2 hafta Önce

Ne is KKTC nin Turli cumhuriyetler TC ve diger ulkelerle temaslari sizi gerdi mi 23 saat idare edemeyen adamlar ulke mi yonetecek bsk8n TC milli savunma bakani vs ne dedi federasyon bitm8stir artik anlamaniz lazim

Ck
Ck - 2 hafta Önce

Sorumsuzluk

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474