banner564

İki taraf yarışıyor

Kıbrıs adasının 44 katlı en yüksek gökdeleni Limasol’da yapılacak

İki taraf yarışıyor
banner598

     Kıbrıs adasının en yüksek gökdeleni AURA ismiyle Limasol kentinde inşa edilecek. Açıklamaya göre; 181,5 metre yüksekliğinde ve 44 kat olarak inşa edilecek olan binada 136 lüks daire yer alacak. Binanın inşaatı için 108 milyon Euro harcanacak.

   Kıbrıs’ın kuzeyinde ise en yüksek bina İskele bölgesinde Northernland şirketi tarafından inşa edildi. Grand Sapphire 3 ayrı binanın en yükseği 31 kat olarak inşa edildi. Diğerleri; 27 ve 29 kat olarak inşa edildi. Üç binada toplam bin 630 daire bulunuyor. Söz konusu binaların yanında resort otel bulunuyor. 

Detayları açıklandı

   Fileleftheros’un haberine “Aura”, Limasol’un sahil cephesine, bir süredir kullanılmayan eski ERA Olympia AVM’nin yerine inşa edilecek.
   Limasol Belediyesi’nin şehircilik iznini, 9 Haziran’daki yerel seçimler öncesinde vereceği, izni resmileştirmek için, yatırımcılardan talep ettiği telafi tedbirlerinin tamamlanmasını beklediği kaydedildi. Belediyenin talep ettiği telafi tedbirlerinin, kamunun kullanımı içi 300 araçlık park yeri ve Belediye tarafından galeri olarak kullanılmak üzere zemin katta alan projeleri olduğu belirtildi.
Habere göre Rum Bakanlar Kurulu’nun, zemin alanlarının ve kamu yollarının kalkınma adına birleştirilmesi kararından sonra yatırımcı, tazminat olarak 214 bin euro ve tapu hakkı olarak da 5 bin 235 euro ödeyecek.  
   Çağdaş, ekolojik ve alt bölümü ile Limasol kentsel dokusuyla entegre olacak şekilde planlandığı belirtilen gökdelende dairelerin yerden 24 metre yüksekte yer alacağı da kaydedildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKTC
KKTC - 3 hafta Önce

Kibrisin kuzeyi degil,Kuzey kibris Turk Cumhuriyeti. Hala ogrenemediniz.

Doğru Söz
Doğru Söz @KKTC - 3 hafta Önce

Ben da Peygamberim. Hadi buyur...
Benim Peygamberliğim tanınınca KKTC de tanınır.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 hafta Önce

İki Taraf da Rum Toprakları Üzerinde yarışıyor !!

Doğru Söz
Doğru Söz - 3 hafta Önce

KaKaTC de araba park sorunu yokmuş gibi bizim yetki almışlar! park sorunu yerine kendi cepleri sorununu giderene izin veriyor!

Doğru Söz
Doğru Söz - 3 hafta Önce

Bre KKTC. İyi ki Dünya bizi tanımaz be. Tanısa konuşacak. Konuşsa Dünyaya rezil üsva olacaksın. Yolsuzluk Cumhuriyeti diyecekler.

Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

Yalan dolan soz sen peygamber olsan ne olur olmasan ne olur kim ipler seni git palikaryaya yancilik yap

Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

Muhip hasan ne rum topragi ingiliz cokene kadar osmanli topragiydi genel vericilige iyi alismissiniz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473