banner564

Terörün bilançosu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayından bugüne kadar toplam 355 şehit verdik, aynı dönemde 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi" dedi

Terörün bilançosu
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayından bugüne kadar 215'i asker, 133'ü polis, 7'si korucu olmak üzere toplam 355 şehit verdik. Aynı dönemde yurt içi ve yurt dışında toplam ölü, yaralı, yakalama olarak 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.
Erdoğan, (Çözüm süreci) "Ne yaptıysak ülkemizin ve milletimizin birliğini, beraberliğini güçlendirmek, bekasını güvence altına almak için yaptık" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maslak'ta bulunan Harp Akademileri Komutanlığını ziyaret etti. Saat 11.00'de Harp Akademileri'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu tarafından askeri törenle karşılandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da karşılamada hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde subaylara hitap etti. Yaklaşık 45 dakika süren konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadelede gelinen durumla ilgili bilgi verdi. Teröristlere ve onlara her türlü desteği sağlayan iç ve dış tüm güçlere rağmen, demokrasiden, hukuk devletinden, insan haklarından taviz vermeden terörün üzerine yürümeyi sürdüreceklerini söyleyerek, "Bunun için kimsenin telkinine, dayatmasına ihtiyacımız yok" dedi.


"Yanak yanağa fotoğraf çektiriyor"
Terörü kutsama, teröristi yüceltme, terör eylemlerini meşru gösterme özgürlüğünün bir türlü içine sinmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de bölücü terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine yapılan güzellemelerin bir benzerini, Batı'da, o ülkelerde faaliyet gösteren terör örgütleri için yapın, görün bakın başınıza ne geliyor? Bir ülkenin başkonsolosu, kalkmış, casusluk suçundan yargılanan bir gazetecinin davasına destek olmaya gidiyor, yetmiyor bir de kendisiyle yanak yanağa fotoğraf çektirip yayınlıyor. Bununla da yetinmiyor, sosyal medyada 'Türkiye'nin nasıl bir ülke olmak istediğine karar vermesi gerektiği' gibi, haddini aşan ifadeler kullanabiliyor. Bu kişi, hala ülkemizde görevini sürdürebiliyorsa, bizim alicenaplığımız, misafirperverliğimiz sayesindedir. Başka bir yerde, bu tür davranışlar sergileyen diplomatları bir gün bile barındırmazlar" dedi. 


"Tek ordu, tek komutan" 

Ordunun birliğinin, beraberliğinin, emir komuta zincirinin gücününün mutlaka en üst düzeyde tutulması ve korunması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her fırsatta söylüyorum, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Sizlerin huzurunda buna bir de tek ordu, tek komutan vurgusunu da eklemek isterim. Anayasamızın 117'nci maddesi, 'Başkomutanlık TBMM'nin manevi varlığından ayrılamaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur' diyor. Yine aynı maddenin devamında da, 'Genelkurmay Başkanı, silahlı kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanı namına yerine getirir' ifadesi yer alıyor. Buna göre, burada bulunan tüm subaylarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensupları, Başkomutan sıfatıyla benim yakın mesai arkadaşlarımdır" diye konuştu.


Erdoğan'ın ABD ziyareti
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart-1 Nisan 2016 tarihlerinde Washington'da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret edecektir. Nükleer Güvenlik Zirvesi, nükleer terörizm tehdidine karşı mücadele, nükleer ve radyoaktif maddelerin muhafazasında emniyetin pekiştirilmesi ve buna yönelik uluslararası işbirliğinin arttırılması gündemiyle toplanacaktır. Türkiye, 2010 yılında Washington'da başlatılan Nükleer Güvenlik Zirvesi sürecine başından beri faal biçimde katılmaktadır. Zirve marjında yapacağı üst düzeyli ikili görüşmelerde Sayın Cumhurbaşkanımız, nükleer hususlar ile başta son dönemde Paris'te, İstanbul'da, Ankara'da ve Brüksel'de gerçekleştirilen menfur terör eylemleri olmak üzere, uluslararası gündemdeki diğer önemli konular hakkında muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunacaktır" denildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473