banner564

Örnek oldular

Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Saner ve Bakan Ataoğlu, temizlik etkinliğine katıldı

Örnek oldular
banner598

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle “Hadi El Ele, Sahil Temizlemeye” sloganıyla etkinlik düzenledi.
Alagadi sahilinin temizlendiği etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği üyeleri, SİTA yetkilileri ve çevre gönüllüleri katıldı.
Cemiyet Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Damla Beton etkinlikte yaptığı konuşmada, Alagadi Çevre Koruma Bölgesi’nin, kaplumbağaların varlığı nedeniyle büyük önem taşıdığını belirterek, etkinlikle, kaplumbağaların değerini önemini bir kez daha hatırlamak istediklerini ifade etti.
Kaplumbağaların artık sahillerde olduğunu ve eylül itibariyle binlerce yavrunun buradan denize ulaşacağını kaydeden Beton, halka kaplumbağaların korunması konusunda duyarlı olmaları ve sahili de bu bilinçle kullanmaları çağrısında bulundu.
Etkinlikte, plastik kullanımının azaltılması konusunda duyarlılık yaratmak amacıyla, naylon poşet yerine kahve torbaları kullanıldı.

Tatar: Sahip çıkılacak
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Turizm ve Çevre Komisyonunun uzun zamandır üzerinde çalıştığı sıfır atık projesinin, pilot bölge Tatlısu’da tanıtımının yapıldığını belirterek, bu alışkanlık ve prensiplerin tüm KKTC’ye yayılarak, gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakılacağına inanç belirtti.
Tatar, kaplumbağalara, geçmişte ve bugün olduğu gibi, uzak gelecekte de, ülke sahillerine yuvalayarak yumurtalarını bırakması için sahip çıkılacağını dile getirdi.

Saner emeği geçenleri kutladı
Başbakan Ersan Saner de, dünyayı en temiz şekilde kullanarak, gelecek nesillere aktarmanın ulvi bir görev olduğunu belirterek etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı. 
Turizm ve Çevre Bakanlığı’nı devraldıkları gün Dikmen çöplüğünde yangın meydana geldiğini ve yaptıkları çalışmalarla, Dikmen çöplüğünün tarihe karıştığını anımsatan Saner, transit noktada yer alması nedeniyle, adayı tehdit eden bir diğer çevre kirliliğinin gemilerden atılan sintine ve plastik atıklar olduğunu anımsattı.

Ataoğlu: En büyük şikayet konusu çevre kirliliği
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, ülkeye gelen turistlerin en büyük şikayet konusunun çevre kirliliği olduğunu belirterek, çevre bilincinin gelişmesi için küçük yaşlardan itibaren eğitim önemli olduğunu vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473