banner564

Almanya: Serbest bırakılmalı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Kavala hakkında verilen kararın hukuk devletiyle çeliştiğini bildirdi

Almanya: Serbest bırakılmalı
banner598

Almanya, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istedi. 
Gezi Davası’nda Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi üzerine Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Alman hükümetinin Kavala’nın derhal serbest bırakılması çağrısını yineledi ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine de benzer şekilde Türkiye hükümetine bu beklentinin iletilmesi çağrısı yaptıklarını söyledi.
Sözcü konuyla ilgili açıklamasında “Hüküm, Avrupa Konseyi üyesi ve Avrupa Birliği’ne aday ülke olan Türkiye’nin bağlı kalmayı taahhüt ettiği uluslararası yükümlülüklerinde bulunan hukuk devleti standartlarıyla ağır şekilde çelişmektedir” dedi.
Dışişleri Sözcüsü “Kavala’nın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu konuda Türkiye’yi bağlayıcı şekilde yükümlülük altına almıştır” diye konuştu.
 “İnsan haklarındaki endişe verici durum ve hukuk devletindeki ağır eksiklikler Türkiye ile olan ilişkilerimizi uzun süredir zor duruma sokuyor” diyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü “Osman Kavala hakkındaki şoke edici hüküm ve diğer sanıklar hakkındaki sert hapis cezaları Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerini olduğu kadar bizim Türkiye ile ikili ilişkilerimiz için de yeni bir yük olmuştur” diye konuştu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Osman Kavala’nın diyalog ve sivil toplum nezdinde bir “köprü kurucu” rol oynadığını belirtti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Sir yes sir emriniz olur

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474