banner564

AB’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı

‘Amalthia’ girişiminin Güney Kıbrıs'ın önemini artırdığı bildirildi

AB’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı
banner598

  Güney Kıbrıs’ın Gazze'ye insani yardım gönderilmesi için başlattığı “Amalthia” girişiminin kapalı olan birçok kapıyı açtığı belirtildi.  

   Fileleftheros gazetesi “Konjonktür Kıbrıs Cumhuriyeti Lehine” başlıklı haberinde Güney Kıbrıs’ın Gazze’ye insani yardım koridorunun oluşturulmasına ilişkin girişimin hayata geçirilmesiyle, Güney Kıbrıs’ın ilk testi başarıyla geçtiğini, uluslararası tebrikler ve olumlu açıklamalar aldığını yazdı.
  “Amaltia” girişimiyle birlikte kapalı olan birçok kapının açıldığını yazan gazete bu durumda  Rum Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığını ne yapılması gerektiğini çok iyi bildiğini belirtti.
   Gazete durumların beklendiği şekilde, normal ilerleme kaydetmesi halinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un, Kıbrıs sorunundaki pozisyonları konusunda ikna edici olmak için bu fırsattan faydalanabileceğini belirtti.
   Gazete haberinde, Güney Kıbrıs’ın, Brüksel’in Orta Doğu’ya açılan kapısı olduğunu da dikkati çekti.

Open Arm Larnaka’ya dönüyor

  Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde ise Gazze’ye yönelik 200 tonluk insani yardımı taşıyan Open Arms gemisinin, yükünü güvenli bir şekilde indirdiğini, yeni yük almak için ise Larnaka Limanı'na döneceğini yazdı.
   Habere göre Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Theodoros Gotsis konu hakkında yaptığı açıklamada, geminin yükünün, geçen cuma akşamı güvenli bir şekilde indirildiğini, Open Arms gemisinin Güney Kıbrıs’a geri dönmesinin beklendiğini ifade etti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Onemin arttigi falan yok siyonistleri destekleyen abd uk usagi eski gorkemli caglari sona ermekte olan ab nin iki yuzlu hareketleri iyi polis kotu polis amaclanan gazzenin canina okuyup hamasi pasifize ederek gazzeyi isbirlikci bati seria yoneticisi abbasa baglamak olay budur ama anlasilmayan olay bu travmalar kan davasina donusmus olup gunubirlik kagit uzerindeki planlarla cozumlenemez

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473