banner564

Büyük sorun oldu

Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Avusturya Başbakanı Nehammer ile Anastasiadis ağırlıklı olarak mülteci sorununu görüştü

Büyük sorun oldu
banner598

   Resmi temaslarda bulunmak amacıyla Güney Kıbrıs’a giden Avusturya Başbakanı Karn Nehammer ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ağırlıklı olarak mülteci sorununu ele aldığı bildirildi.
   Alithia gazetesinin haberine göre Anastasiadis görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Avusturya Başbakanı Nehammer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ziyaretini iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.
   Nehammer’la AB’nin gündeminin üst sıralarında yer alan enerji ve kaçak göç gibi konuları görüştüklerini de ifade eden Anastasiadis, Kıbrıs sorunu ve “Türkiye ile Kıbrıs Türk liderliğinin uzlaşmaz tutumu sebebiyle Kıbrıs Rum tarafının karşılaştığı sorunlar hakkında Nehammer’a bilgi verdiğini” de sözlerine ekledi.
   Avusturya Başbakanı ise açıklamasında, Güney Kıbrıs ile ülkesinin ikili ilişkilerinin çok güçlü olduğunu vurguladı.
   Kaçak mülteci sorunu çerçevesinde özellikle siyasi sığınma başvuru sisteminin belki de yeniden değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Nehammer, Avusturya ve Kıbrıs’ın kaçak mülteci akınlarının baskı altında bulunan iki ülke olduklarını da sözlerine ekledi.
  Gazete, bu açıklamaların ardından Anastasiadis’in Nehammer onuruna akşam yemeği verdiğini de aktardı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473