banner564

Günü gelince açıklanacak

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis, Kıbrıs konusunda ‘bazı düşüncelerden’ söz etti ama içerik vermedi

Günü gelince açıklanacak
banner598

  Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Kıbrıs sorunu ve EastMed projesine ilişkin açıklamalarına yer verdi.

   Kasulidis, ABD’nin söz konusu projenin ilerleyemeyeceği yönündeki bilgiyi Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’e neredeyse eş zamanda ilettiğini belirtirken, bu gelişme konusunda büyük olasılıkla Türkiye’ye de bilgi verilmiş olduğunu vurguladı.
   Kıbrıs sorununa ilişkin şu an için açıklayacağı yeni bir şey olmadığını belirten Kasulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “bazı düşünceleri olduğunu ve bunları, kendisi istediği zaman açıklayacağını” söyledi.
   Gazete, bir diğer haberinde ise, DİKO ve Çevreciler Hareketi’nin, Rum hükümetinin enerji politikasına yönelik eleştirilerini dün de dile getirdiklerini yazdı.
Haberde, DİKO’dan yapılan açıklamada, Rum hükümetinin karışık ve zıt politikalarının, EastMed gibi uzun vadeli ve zor bir projeyi daha da karmaşık hale getirdiği belirtilerek, ABD’nin açıklamasına rağmen çabalamaktan vazgeçilmemesi gerektiği ifade edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473