banner564

Halk tepkili

Rum halkı Anastasiadis’in Kıbrıs sorununa ilişkin icraatlarını da, yeni kabinesini de beğenmiyor

Halk tepkili
banner598

  Rum halkının yüzde 82’si Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki icraatlarının tatmin edici olmadığına inanıyor. 

   Ankete katılanların yüzde 78’i üçüncü dönem için başkanlığa aday olması halinde oy vermeyeceği Anastasiadis’in son kabine değişikliğini “çok kötü” bulanların oranı ise yüzde 58.
Halkın yüzde 72’si 2023’te seçilecek Rum Yönetimi Başkanı’nın vizyon sahibi olmasını, geçmişte çakılı kalmayıp geleceğe bakabilmesini, yüzde 69’u yolsuzluk konularıyla ilgili bir sıkıntısı olmamasını, yüzde 56’sı Kıbrıs sorununu çözmeye hazır olmasını, yüzde 36’sı gençlerin sorunlarına çözümler getirebilmesi ve yüzde 26’sı da hiçbir partiye ait olmamasını istiyor. 
   Politis, RetailZoom isimli çevrimiçi platform tarafından Güney Kıbrıs genelinden 18 yaş ve üzeri 785 kişinin katılımıyla 30 Haziran-2 Temmuz döneminde yapılan “Başkan Her Şeyi Yanlış Yaptı” başlıklı anketin sonuçlarını aktardı.
   Habere göre, katılımcılar “son genel seçimlerden kimin galip çıktığına inanıyorsunuz” sorusuna yüzde 33 oranında “DİSİ”, yüzde 27 oranında “KİMSE”, yüzde 26 oranında “ELAM”, yüzde 10 oranında DİPA, yüzde 3 oranında “Görüşüm yok” cevabını verdi. Bu soruya AKEL, DİKO veya EDEK diyenlerin oranı ise yüzde “0”.
2023’te yapılacak başkanlık seçiminde yeni başkanı hangi üç kriterle seçecekleri sorulduğunda (birden çok cevap hakkı kullanıldı) katılımcıların yüzde 72’si “dünün değil yarının Kıbrıs’ı hakkında konuşabilsin”, yüzde 69’u “hakkında yolsuzluk suçlaması olmasın”, yüzde 56’sı “Kıbrıs sorununu çözmeye hazır olsun”, yüzde 36’sı “gençlerin sorunlarına çözüm getirsin”, yüzde 35’i “yeni ve eğitimli olsun”, yüzde 26’sı “partilerden bağımsız olsun”, yüzde 6’sı “partisinin desteğine sahip olsun” dedi, yüzde 1’i cevap vermek istemedi.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununu yönetme şeklini nasıl buldukları sorulan katılımcıların yüzde 54’ü “Hiç tatmin edici değil”, yüzde 28’i “Tatmin edici değil”, yüzde 14’ü “Tatmin edici” ve yüzde 4’ü “Mükemmel” cevabını verdi.
Anastasiadis’in son kabine değişikliğini nasıl yorumladıkları sorulduğunda katılımcıların yüzde 30’undan “Çok kötü”, yüzde 28’inden “Kötü”, yüzde 30’undan “Orta”, yüzde 9’undan “İyi” ve yüzde 3’ünden “Çok iyi” cevabı alındı. 
Anastasiadis üçüncü kez başkanlığa talip olması halinde oy verip vermeyecekleri sorulan katılımcılardan yüzde 78’i “Oy vermeyeceğim”, yüzde 13’ü “Oy vereceğim” cevabı verdi. Yüzde 9 ise cevap vermemeyi seçti.

Gueen Elizabeth’i ziyaret etti

   Bu arada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Perşembe gününden beri Limasol Limanı’nda demirli bulunan ve yarın ayrılacak olan, İngiltere’nin en büyük uçak gemisi “HMS Queen Elizabeth”i ziyaret etti. 
   Alithia’nın haberine göre İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie, İngiliz Üsleri Komutanı Rob Thomson ve diğer yetkililer eşliğinde gemiyi gezen Anastasiadis, “ziyaretim, Birleşik Krallık ile savunma ve güvenlik alanlarındaki işbirliğimizi ve daha ileri götürmede sahip olduğumuz yoğun iradenin ve Doğu Akdeniz’de barış ve istikrar sağlanmasına verdiğimiz büyük önemi vurguluyor” dedi.
   Anastasiadis ziyaret çerçevesinde 10’u ABD yapımı olan 18 ultramodern savaş uçağı, 10 helikopter, 260’ı Amerikan deniz piyadesi olmak üzere bin 600 mürettebat taşıyan Kraliyet Donanması’nın en büyük savaş gemisi olan Queen Elizabeth’in imkân ve kabiliyetleri hakkında bilgi de aldı.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat İle Şi̇ri̇n
Ferhat İle Şi̇ri̇n - 3 yıl Önce

ANASTASİADİS,İSTİFA ETMELİ VE TÜM PAPAZLAR DA ADAYI TERK ETMELİ, YETER ARTIK.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473