banner564

Hava Savunma sistemi alınıyor

Rum Savunma Bakanı Petridis ile ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Garber ‘askeri alanda işbirliğini’ ele aldı

Hava Savunma sistemi alınıyor
banner598

    Silahlanma bütçesini bu yıl son 18 yılın en yüksek seviyesine çıkaran Güney Kıbrıs’ın, mevcut hava savunma şemsiyesine yeni ve modern silah sistemleri eklemek için çeşitli ülkelerden aldığı teklifleri değerlendirmeyi en geç Mart ayında tamamlayacağı bildirildi.

   Bu arada Rum ve Amerikan özel kuvvetlerinin katılımıyla ortak bir tatbikat icra edilmekte olduğu, kod adı, senaryosu, ne zaman başladığı hakkında bilgi verilmeyen tatbikatın dün tamamlandığı haber verildi.
   Habere göre, Rum Savunma Bakanı Petridis, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Judith Garber ile önceki gün bir araya geldi. İkilinin, Güney Kıbrıs ile ABD arasında geçen yıl başlayan ikili askerî işbirliğini bu yıl genişletme ve derinleştirme yöntemlerini masaya yatırdığı kaydedildi. 
Petridis, görüşmeyi “çok yapıcı ve faydalı” diye nitelendirdi. Garber ise twitter hesabından yaptığı paylaşımda, geçen yıl iki taraf arasında birçok işbirliğine imza atıldığını, 2022 içinde daha fazlasını sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti.
   Alihtia’nın “Modern Hava Savunma Şemsiyesi… Bir veya İki Ay İçinde Milli Muhafız Ordusu’na Yeni Silah Sistemi” başlığıyla ikinci manşet yaptığı habere göre, alınacak yeni silah sistemiyle “hava sahasının karadan ve denizden gelecek tehditlere karşı korunması” amaçlanıyor. Söz konusu sistemin “tamamen savunma amaçlı olduğu” da öne sürüldü.
   Savunma Bakanı Haralambos Petridis gazeteye yaptığı açıklamada, “Prosedür ilerliyor. Bir veya iki ay içerisinde sonuçlandıracağımızı düşünüyorum. İsteğimiz, savunma kabiliyetimizi güçlendirmektir. Kıbrıs diplomatik ülkedir ve anlaşmazlıklarını diplomasiyle çözmek istiyor. Herhangi bir silahlanma yarışına girmedik” ifadelerini kullandı.
   Gazete, RMMO’nun, modern silah sistemleri edinme ve mevcut silah sistemlerinin bakımı için bu yıl ayrılan bütçenin son 18 yılın en yüksek bütçesi olduğuna dikkat çekti ancak miktar belirtmedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474