banner564

‘İflas ediyoruz’

Rum benzinciler, kuzeyden akaryakıt alımının durdurulması için Hristodulidis’ten yardım istedi

‘İflas ediyoruz’
banner598

   Güney Kıbrıs’taki akaryakıt istasyonu sahiplerinin, Kıbrıslı Rumların birçoğunun KKTC’den akaryakıt alımının önlenmesi için yeniden harekete geçti. Rum basınına göre “iflas ediyoruz” diyen benzinciler, yeni Rum lideri Nikos Hristodulidis’in, kuzeyden akaryakıt alımını yasaklamasını istiyor.

   Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’taki akaryakıt istasyonlarının uzun süredir KKTC’deki akaryakıt istasyonları nedeniyle haksız rekabete uğradığını ve kuzeyde akaryakıtın 30-40 sent daha ucuza gelmesi nedeniyle, depolarını doldurmak için Rumların KKTC’yi seçtiklerini yazdı.
   Gazete, bu durumdan, geçiş kapısına diğer ilçelere göre daha yakın olması nedeniyle özellikle Güney Lefkoşa’daki akaryakıt istasyonlarının etkilendiğini ve istasyonların neredeyse kapanma noktasına geldiğini kaydetti.
   Akaryakıt İstasyonu Sahipleri Birliği’nin birkaç ay önce, akaryakıt temini için KKTC’ye geçişlerin durdurulamaması nedeniyle Rum Yönetimi’ni AB Komisyonu’na şikayet etme kararı aldığını anımsatan gazete, son 24 saatte Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile bu sorunun görüşülmesi için görüşme talebi yapıldığını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474