banner564

İkinci parti de geldi

Türkiye’nin yatırımlarla desteklediği Sırbistan, Rum ordusuna 77 milyon Euro’luk ‘Nora’ silahı sattı

İkinci parti de geldi
banner598

    Türkiye’nin geçtiğimiz yıl itibarıyla 200 milyon Euro’luk yatırım yaptığı Sırbistan’ın, Güney Kıbrıs’a 77 milyon Euro’luk silah satışı yaptığı ortaya çıktı.

   Rum Haber Ajansı’na göre; Sırp yapımı ‘Nora’ silahlarının ikinci partisi de geçtiğimiz Cumartesi günü adaya vardı. Ajansın haberinde “Silahlar, Milli Muhafız Ordusu’nun ağır silahlarının güçlendirilmesinde önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor” denildi.
________________________________________
Selakoviç adada

   Bu arada Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç’in, ikili ilişkilerin artırılması yönünde yoğun görüşmeler yaptığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, Selakoviç’in; Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu ile görüştüğünü ve görüşmede, Güney Kıbrıs ile Sırbistan arasında diasporaya ilişkin konular için imzalanan işbirliği anlaşmasının hayata geçirilmesinin tartışıldığını yazdı.
   Gazeteye göre, Fotiu, Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Selakoviç ile yeni yılda, özellikle gençlerle ilgili internet üzerinden bir dizi faaliyet yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.
   Fotiu, Sırpların, Güney Kıbrıs’ın dış Rumların örgütlenmesiyle ilgili tecrübelerinden faydalanmak istediğini ve bu bağlamda, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin birkaç aylığına Güney Kıbrıs’a gideceğini söyledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kufi Seydali
Kufi Seydali - 3 yıl Önce

Rumlar Sirb Kasablarini Boshnak Muslumanlari katletmelerine yardimci olmuslardi. Trkiye'nin Monser deigi Diplomatlai olmadigi icin, DIS Politika Erdoganin keyfine bagli. Etrafindfskilerin de daha fazla bir sey bildikleri yok. Devlet "one man show", derin devlet neresinde acaba?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474