banner564

İzlemeye devam

ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında ilk kez ortak askeri tatbikat yapılıyor

İzlemeye devam
banner598

 Güney Kıbrıs; Fransa ile gerçekleştirilen hava ve deniz tatbikatının ardından bir başka tatbikata hazırlanıyor.

   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; Güney Kıbrıs ilk defa ABD, İsrail ve Yunanistan’la birlikte oprtak askeri tatbikata katılacak. Hava ve deniz kuvvetlerinin katılacağı tatbikat, Girit’ten Hayfa’ya kadar Doğu Akdeniz bölgesini kapsıyor.

Fransa güç verdi

   Öte yandan Güney Kıbrıs ile Fransa arasında savunma alanındaki iş birliğinin güçlendirilmekte olduğu belirtildi.
   Fileleftheros gazetesi “İş Birliği Güçleniyor” başlıklı haberinde iki ülke arasındaki savunma alanındaki iş birliğini irdelerken Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Fransız uçak gemisi “Charles de Gaulle”deki etkinlikte yaptığı açıklamaya da yer verdi.
   Fransız uçak gemisi “Charles de Gaulle’”ün Limasol Limanı’ndaki varlığı ve iki ülke arasındaki ortak tatbikatın, iki ülke ilişkilerinde yeni sayfa açtığını yazan gazete, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly’nin Güney Kıbrıs’ta Savunma Bakanı Savvas Angelidis’le görüşmesinde iki ülke arasındaki gerek PESCO çerçevesinde gerekse ikili düzeydeki ilişkilerin geliştirilmesi başlıklarını masaya koyduğunu belirtti.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet asan
Ahmet asan - 4 yıl Önce

Bu fransizlar 2.dunya savasinda karilarini bile nazilere kapyirdi amerikslilar olmasa ne fransa ne de gaulle olurdu bos balon kahraman yarattilar bundan hindicin cezayir buralarda bile yediler tokadi gariban senegal cad mali vs ulkeleri somurmek pesindeler geldikleri varsa gidecekleride var

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473