banner564

Kusios’tan ağır suçlama

AKEL ile Rum hükümeti arasında ‘altın pasaport’ tartışması giderek sertleşiyor

Kusios’tan ağır suçlama
banner598


   Rum Komünist AKEL partisi, Altın pasaport skandalı konusunda Rum hükümetine yönelik eleştirilerini sürdürürken, hükümet sözcüsü Kiriakos Kusios’un tepkisi sert oldu.
   Alithia gazetesine göre; Kusios yaptığı yazılı açıklamada, AKEL’in hükümeti yolsuzluk ve dolandırıcılık konularında genellikle doğrulanmamış olgular ve belirsizliklerle suçladığını ancak halkın değerlendirmesinin sorumsuz davranışlarıyla devleti ve ekonomiyi maceralara sürükleyen kişiler için amansız olacağını söyledi.
   Kusios, AKEL’in, “ekonomik felaket, devletin fakirleşmesi, Mari patlaması, El Cezire’nin videosunda başrol oynayan, Dromolaksia (Mormenekşe) skandalı partisi” olduğunu ifade etti. 
   AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu ise açıklamasında, Anastasiadis-DİSİ hükümet eski ve yeni hükümet üyelerinin yatırım karşılığı verilen vatandaşlıklar konusuna müdahil olmakla suçlamaya devam etti. 

Sahte evlilik yapıldı

   Alithia gazetesine göre; Rum Yüksek Mahkemesi, Asli Mahkeme’nin vermiş olduğu, bir Kıbrıs vatandaşıyla 1995 yılında sahte evlilik yaparak Kıbrıs vatandaşlığı almak için Rum makamları kandırdığı tespit edilen Suriyeli S. Al Saleh’in 2010 yılında vatandaşlığını geri alma kararını onayladığını yazdı.
    Gazete bahse konu sahte evliliğin, ismi belirtilmeyen o dönemde milletvekili olan bir kişi tarafından tavsiye edildiğini belirtti. 
   Suriyelinin, Kıbrıslı gelinden 20 yaş küçük olduğunu ve 1995 yılında yapılan evliliğin 9 ay sürdüğünü yazan gazete Suriyelinin bu evliliğini sona erdirdikten sonra gerçek eşini ve 3 çocuğunu getirmek için Suriye’ye gittiğini ve ardından yaşadığı yer olan Limasol’a döndüğünü belirtti.
Gazete Suriyelinin Kıbrıslı Rum eşinden boşanmasının ardından Suriyelinin erkek kardeşinin de aynı kadınla evlendiğine dikkati çekti. 
    Öte yandan Politis gazetesi de mahkeme kararında ismi belirtilmeyen bir milletvekilinin, Suriyelinin evlenmesine izin vermesi için Rum İçişleri Bakanlığına müdahale ettiğini yazdı.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Yeni duzulenciler hep birlikte ayağa fırlıyor ve haykırıyor olamaz hepsi yalan asil palikarya böyle bir şey yapmaz biz onların ayaklarının tozuna kurban oluruz derler ve hep birlikte kilisede çan çalmaya zangocluga koşarlar ve perde iner alkış alkış alkis

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473