banner564

Maraş’ta neler olacak?

Rumların tüm dikkatleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’da yapacağı KKTC ziyaretine yöneldi

Maraş’ta neler olacak?
banner598

  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 20 Temmuz’da KKTC’ye yapacağı ziyaret nedeniyle dikkatlerin Maraş’a çevrildiği belirtildi.

   Politis gazetesi, “Herkes Erdoğan’ın Ne Söyleyeceğini Bekliyor” başlıklı haberinde, Kıbrıs Rum tarafının ve uluslararası toplumun, dikkatlerini TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’ye yapacağı ziyarete çevirdiğini yazdı.
Gazete, Maraş ile ilgili haberlerine bugün de yer verdi.
   Maraş kökenli Rumların 6 Temmuz’da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile yapacakları görüşmede Maraş konusunda siyasi bir strateji belirlenmesini talep edeceklerini anımsatan gazete, Başbakan Ersan Saner’in, Maraş’a gerçekleştirdiği ziyaret ve buradaki açıklamalarına da yer verdi.

Protesto hazırlığı

   Gazete aynı haberinde sözde “Maraş Belediyesi’nin” Maraş konusunda KKTC’deki gelişmeler konusunda rahatsızlık duyduğunu, 1 Temmuz’da ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi ile bir araya geleceklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi ışığında ise protesto gösterisi yapmaya hazırlandıklarını yazdı.
   Habere göre AKEL, dün Maraş konusunda bir açıklama yaparak Ankara’nın açıklamalarının BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarını hiçe saymayı teşkil ettiğini savundu.
   AKEL “ülkenin nihai bölünmesi, kapalı Maraş bölgesinin yerleşime açılmasının her zamankinden daha görünür” olduğunu ileri sürdü.
   Olgularla birlikte mevcut durum karşısında, Ankara ve Kıbrıslı Türklerin, yasal sahiplere yönelik Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla tazminat talep etmeleri ve gelecekte Kıbrıs Türk idaresi altına yerleşmeleri çağrısını hiç kimsenin dışarda bırakamayacağı yönünde uyarında bulunan AKEL, Türkiye’nin bölgedeki yatırım ve kalkınma düzeyindeki hareketliliğinin de ihtimal dışı olmadığını belirtti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Reis doğru bildiğini yapar iti pustu iplemez

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

KKTC deki Maraş dışındaki Rum taşınmazlarını ödeyemeyen Taşınmaz Mal Komisyonu Maraştaki Rum mülkiyet sahiplerine Taşınmaz Mal Komisyonuna Başvurun diyor ! Maaş ödeyemeyen geliri olmayan Kasası boş Kktc Rum mallarına milyarlarca Doları nereden bulabilecek acaba ! parasızlıktan işlevi olmayan TMK nunun KKTC den geri alınması ise maalesef yakındır ,

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473