banner564

Mitsotakis devrede

Yunanistan’ın ‘B’ kategorisine alınması Rum-Yunan gerilimine yol açtı

Mitsotakis devrede
banner598

 Güney Kıbrıs’ın, artan vakalar sebebiyle Yunanistan’ı, zorunlu PCR testi istenen ülkelerin yer aldığı “B” kategorisine indirmesi iki ülke arasında ciddi gerilime yol açtı. Yunan basını, Rum Sağlık Bakanlığı’na yönelik eleştirilerini sürdürürken, Başbakan Kiriakos Mitsotakis’in konuyla ilgili bilgi talep ettiği belirtildi.

  Fileleftheros gazetesinin haberine göre; Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’i telefonla arayarak, Yunanistan’ın “B” kategorisine indirilmesiyle ilgili raporu izah etti.
  Telefonla görüşme talebinin Miçotakis’ten geldiğini ifade eden gazete, telefon görüşmesinin ayrıntılarına dair bir bilgiye ise sahip olmadıklarını aktardı.

‘C’ye de inebilir

  Fileleftheros gazetesi “Seyahatlerde Panik Zinciri” başlığı altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, “B” kategorisine indirilen Yunanistan’ın, 14 gün zorunlu karantina gerektiren “C” kategorisine indirileceği yönündeki söylentilerin, Yunanistan’a yönelik seyahatlerde kaos ortamının oluşmasına sebep olduğunu yazdı.
  Gazete, Yunanistan’a seyahat etmeyi planlayan birçok Kıbrıslı Rum’un, dönüşte mecburi PCR testine tabi tutulacakları ve bunun da bir aileye büyük ek maliyet getireceği gerekçesiyle seyahatlerini iptal ettiklerini belirtirken, Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a gidecek birçok kişinin de özellikle Limasol’daki otellerdeki rezervasyonlarını iptal etmeye başladıklarını aktardı.
  Öte yandan Alithia gazetesi, Yunanistan’ın “B” kategorisine indirilmesi kararında Rum Sağlık Bakanlığı’nın görüşünün etkili olduğunu, Bakanlığın, ilgili sağlık komitelerinin bu konuda görüşlerini almadan bu kararı verdiğini iddia etti.
Gazete, Rum hükümetinin karar konusunda Yunan makamlarını zamanında bilgilendirmediğini de belirterek, dün konuya ilişkin açıklamada bulunan Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’un bu durumu kabul eden bir açıklamada bulunduğunu aktardı.
Kusios bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, “Onları bilgilendirmiş olsaydık daha iyi olurdu” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473