banner564

Müzakerelere destek verdi

DİSİ başkanı Dimitriyu, Rum lideri Hristodulidis’e mektup gönderdi

Müzakerelere destek verdi
banner598

  Rum Temsilciler Meclisi Başkanı ve DİSİ partisi lideri Annita Dimitriyu’nun Kıbrıs sorununda başlayan yeni hareketlilik ışığında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’e bir mektup gönderdiği ifade edildi.

   Fileleftheros gazetesi, partiden yapılan açıklamaya dayanarak Dimitriyu’nun mektupta, tek gayelerinin Kıbrıs sorunundaki uzayan çıkmazın aşılmasına yol açacak her türlü çabaya katkıda bulunmak ve bunu desteklemek olduğunu dile getirdiğini iletti.
   Dimitriyu bunun için uygun bir ön hazırlığın yanı sıra, müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden, Guterres çerçevesi temelinde, aynı zamanda üzerine mutabakata varılan ve siyasi eşitliğe sahip iki kesimli iki toplumlu federasyon çerçevesinde yeniden başlamasına dair tezlerine ihtiyaç olduğunu ileri sürdü.
    Kıbrıslı Türklerle ilgili önlemler konusunda ise bunun olumlu bir inisiyatif olduğunu savunan Dimitriyu, bunun iki toplum arasında iyi bir ortam oluşmasına yardımcı olabileceğini, aynı zamanda sahip oldukları samimi irade konusunda uluslararası topluma doğru mesajlar gönderdiğini savundu.
Şeffaflık olması için spesifik önlemler konusunda izahatlarda bulunulmasına ihtiyaç olduğunu düşündüklerini ifade eden Dimitriyu, uygun ön hazırlık yapılması için elle tutulur tavsiyelerde bulunulduğunu ileri sürdü.

Paketi savundu
 
      Politis gazetesinde yer alan habere göre ise, Dimitriyu, Politis radyosuna yaptığı açıklamada, önlemleri doğru bir hamle olarak nitelendirdi.
   Bunların arzu edilen hedefe yönelik bir adım teşkil ettiğini ifade eden Dimitriyu, bunun bir inisiyatif olarak olumlu bir gelişme olduğunu, aynı zamanda bunun Kıbrıs Türk basınında da olumlu karşılandığını gördüğünü savundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473