Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Metehan geçiş noktasını genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.
Verilen bilgiye göre, Arıklı, konuyu takip eden Başbakana Ünal Üstel ve projeyi üstlenen Ekonomik Örgütler Platformuna teşekkür etti.
Arıklı, hükümetin geçiş noktalarında oluşan sıkışıklığı rahatlatmak adına karar aldığını söyleyerek, bunun uygulamaya geçmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sınır kapılarında ciddi bir yoğunluk yaşandığını ifade eden Arıklı, “Yeni kapılara ihtiyacımız var. Bu gidiş-gelişler iki halk arasındaki güveni artıracak, iyi komşuluk ilişkilerini geliştirecektir. Özellikle Metehan Kapısında uzun zamandır süregelen izdihamı önlemek için Sayın Başbakan ciddi girişimlerde bulundu. Ekonomik Örgütler Platformu finansmanı sağladı. Yüklenici firma pazar günü itibari ile çalışmalara başladı. Çalışmalar kısa bir süre içerisinde bitirecek. Bizim tarafta modern bir giriş kapısına kavuşacağız. Güney komşumuzda aynı şekilde düzenlemeler yaparsa Metehan'daki izdihamı ortadan kaldırırız” dedi.
Bakan Arıklı, çalışmalar hakkında bilgilendirilecek olan Başbakan Üstel’in de kısa bir süre sonra Metehan sınır kapısında incelemelerde bulunacağını belirterek projenin ülkeye hayırlı olmasını diledi.
O zaman güven artar
Arıklı, Metehan Sınır Kapısında yürütülen genişletme çalışmalarının aynı şekilde Güney Kıbrıs tarafında da yapılmasını istedi

YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025 TEKERE
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025
GÜZELYURT MAHKEME 19.08.2025
11.07.2025 MAHKEME
TEKERE 14.05.2025
MAHKEME 07.05.2025
GİRNE MAHKEME - 12.04.2025
İSKELE MAHKEME 07.04.2025
MAHKEME 21.03.2025
TEKERE
TEKERE İLANI
MAHKEME - BOŞANMA
İLAN
TEREKE İLANI
MAHKEME 2
MAHKEME
BOŞANMA-VELAYET
İLAN
Gazimagusa ilan
SIRADAKİ HABER