banner564

Öncelikli konu kapı

Ekonomik örgütlerle görüşen Stewart, daha çok kapı açılmasına ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine destek verdiklerini söyledi

Öncelikli konu kapı
banner598

  Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Colin Stewart’ın, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile Rum Ticaret ve Sanayi Odasıyla (KEVE) önemli bir görüşme gerçekleştirdiği haber verildi.

   Fileleftheros gazetesi “Sınır Kapıları, Ticaret ve Dolaşım-Colin Stewart’tan Kıbrıslı Türk ve Rumlar Arasındaki Ekonomik Bağların Güçlendirilmesi İçin İki Ticaret Odasıyla Görüşme” başlıklarıyla yer verdiği haberinde, ek geçiş noktaları açılması ve iki taraf arasındaki ticaretin genişlemesinin, Birleşmiş Milletlerin (BM) de inisiyatifleriyle öne çıkmakta olduğunu yazdı.
   Stewart’ın iki tarafın ticaret odalarıyla görüştüğünü ve görüşmede ateşkes hattı aracılığıyla ticaret konusunun ele alındığını yazan gazete, öte yandan siyasi partiler, sendikalar ve organize grupların, 27 Mayıs’ta, iki taraf arasında yeni geçiş noktalarının açılmasını isteyecekleri bir etkinliğe hazırlandıklarını anımsattı.
   Haberinde BM’nin, Stewart’ın iki tarafın ticaret odalarıyla görüşmesi konusunda Twitter’da bir paylaşımda bulunduğunu ileten gazete, BM’nin yaptığı paylaşımda, iki ticaret odasının ticaret sektöründeki fırsatların artırılmasını güçlü bir şekilde desteklediğini ve bunu başarmanın yolunun, yeni geçiş noktalarının açılması olduğunu ifade ettiklerini belirttiğini aktardı.
   BM’den yapılan açıklamaya dayanarak, görüşmenin merkezinde, gelecekteki bir çözüme ilişkin perspektiflerin canlı tutulmasının bir yolu olarak, tüm adadaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesine ilişkin acil gereksinimin bulunduğunu yazan gazete, ada içerisinde artan ticari işlemler için uygun şartlar meydana getirilmesi konusunda, açık ve yapıcı bir görüşme yapıldığını belirtti.
   Açıklamada, iki taraf arasındaki daha fazla ekonomik aktivitenin iyi bir iş anlayışı meydana getirdiği ve bunun ise tüm adada, insanların yaşamına olumlu bir yansıması olacağı ifade edildi.
   BM, açıklamasının sonunda, iki ticaret odasının ticaret sektöründe daha fazla fırsatlar olmasını güçlü bir şekilde desteklediklerini ve bunu başarmanın yolunun, yeni veya daha yeterli geçiş noktaları olduğunu belirttiklerini de kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2023, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473