banner564

Savunma, mülteci ve enerjide işbirliği

Hindistan Dışişleri Bakanı Jaishankar, Rum Yönetimiyle 3 ayrı anlaşma imzaladı

Savunma, mülteci ve enerjide işbirliği
banner598

  Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar’ın dün, Güney Kıbrıs’a resmi ziyarette bulunduğu bildirildi.

   Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs ile Hindistan arasında, mültecilerle ilgili işbirliği anlaşmasına yönelik ilk belirleyici adımın atıldığını ve Güney Kıbrıs İçişleri Bakanı Nikos Nuris ile Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar arasında, mültecilerle ilgili işbirliği anlaşması için niyet beyanı imzalandığını yazdı.
Jaishankar’ın, Güney Kıbrıs temasları çerçevesinde Nuris’in yanı sıra Meclis Başkanı Annita Dimitriu ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile görüştüğünü belirten gazete, Dimitriu’nun görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Jaishankar’a Hindistan’ın Kıbrıs sorunundaki istikrarlı tutumundan ötürü teşekkür ettiğini söylediğini kaydetti.
Gazete, Dimitriu’nun Jaishankar’a, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” ve kapalı bölge Maraş içerisindeki “tahrikleri” ile ilgili bilgilendirme yaptığını yazdı.
Haberde, Dimitriu ile Jaishankar’ın, Güney Kıbrıs ile Hindistan arasındaki güçlü bağları teyit ettikleri ve ikili işbirliği anlaşmaları ile Yunanistan’ın da katılacağı üçlü işbirliği anlaşmaları perspektiflerini ele aldıkları belirtildi.
-Kasulidis: “3 önemli anlaşma imzaladık”
Gazete devamla, Jaishankar’ın Kasulidis ile yaptığı görüşmeyi aktararak, iki bakanın, ülkeleri arasındaki güçlü ilişkileri ve tarihi bağları teyit ettiğini yazdı.
Görüşmede, Hindistan’ın “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne” destek verdiğinin ifade edildiğini kaydeden gazete, Hindistan’ın Doğu Akdeniz’deki mevcudiyetinin artırılması ve çoklu işbirliği mekanizmalarına katılımıyla ilgili yöntemler üzerinde konuşulduğunu belirtti.
Habere göre Kasulidis ile Jaishankar, Savunma ve Askeri İşbirliği Memorandumu, mülteci sorunuyla ilgili Niyet Beyanı ve Güneş Enerjisiyle İlgili Uluslararası Anlaşma olmak üzere üç önemli anlaşmaya da imza koydu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474