banner564

Turist sayısı'nda büyük düşüş

Temmuz ayında Güney Kıbrıs’a giden turist sayısı 65 binin altında kaldı

Turist sayısı'nda büyük düşüş
banner598

   Güney Kıbrıs’a yönelik turist akışında, bir yıl önceki aynı döneme oranla Temmuz ayında ciddi bir düşüşün yaşandığı belirtildi. 

   Alithia gazetesi, Rum İstatistik Birimi’nin verilerine dayanarak; geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Güney Kıbrıs’a giden turist sayısının 550 bin 971 olduğunu; ancak bu yılın aynı döneminde yüzde 88.2 oranında azalmayla bu rakamın 64 bin 914’e düştüğünü yazdı.
   Habere göre, Ocak-Temmuz 2019  aylarında gelen turist sayısı 2 milyon 181 bin 994 olurken bu yılın aynı döneminde ise gelen turist sayısı yüzde 85.3 azalarak, 320 bin 589 ile sınırlı kaldı.
    Pandemi nedeniyle Mart ayında alınan tedbirlere bağlı olarak ülkeye girişin yasak olması ve Haziran ayında sınırlandırmaların kalkmasıyla yurt dışından yolcuların gelmeye başladığını yazan gazete, Temmuz ayında en çok kişinin, 10 bin 824 ile Yunanistan’dan geldiğini, bunu, 9 bin 651 ile Almanya, 7 bin 477 ile Polonya’nın takip ettiğini belirtti. 

Yurt dışına gidişler azaldı

   Gazete aynı haberinin içerisinde Rumların, Temmuz ayı itibarıyla yurt dışına olan seyahatlerinin, 166 bin 175 olan Temmuz 2019’a oranla yüzde 77.5 azalarak, 37 bin 406 olduğunu yazdı.
   Gazete, Rum İstatistik Birimi’nin verilerine dayanarak, Kıbrıs sakinlerinin Temmuz 2020’de en fazla döndükleri ülkelerin Yunanistan, Birleşik Krallık, Almanya, Bulgaristan ve Romanya olduğunu da belirtti. 

Müsteşar üzgün

   Habere göre, Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios “Stock Watch’”a yaptığı açıklamada, turist akışının sağlanması ve desteklenmesi için yapılan en üst çabalara karşın, Güney Kıbrıs’ı da etkileyen uluslararası düzeydeki olguların sadece hayal kırıklığı yarattığını söyledi. 
   Perdios, “turist akışında yaşanan düşüşün yüzde 80’i geçmesinin beklendiğini, olguların maalesef ihtiyatlı iyimserliğe yol açmadığını” belirtti. 
   Perdios açıklamasında ayrıca, turizm ile ilgili planların yapıldığını ancak her an bunların değişmesine veya yıkılmasına neden olacak koşulların varlığına işaret ederek “bir adım ileri, üç adım geri gidiyoruz” ifadesini kullandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halit kondo
Halit kondo - 4 yıl Önce

Guney kibrista turist dususu var bizde de cok artti iki gram uyusturucu tasiyan turist iki gram kokeyin tasiyan turist sevgilisini kiralik katile oldurtmek isteyen turist hirsizlik yapan turist bizde rum tarafindan daha cok turist vardir bunlar kktc ye gelen turistler bizde yukselis var guneyde dusus var

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473