banner564

‘1974 öncesine dönmeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyledi

‘1974 öncesine dönmeyeceğiz’
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık ve egemenlik mücadelesi verdiğini ifade ederek, “Tüm dünyaya bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü haykırıyoruz. Yeni politikamız iki eşit egemen devlet olarak varlığımızı kabul ettirmektir. 1974 öncesine dönmek istemiyoruz” dedi.  
Tatar, Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği tarafından düzenlenen “Milli Mücadele Madalya Takdim Töreni”ne katıldı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Tatar, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün yıllardır büyük bir cesaretle verdiği milli mücadelenin, onur ve haysiyet meselesi olduğunu vurguladı.
Tatar, Kıbrıs Türkü’nü geleceğe hazırlayan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın her geçen gün daha da güçlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Tatar, şöyle devam etti: 
“Milli Mücadele bizim için onur haysiyet meselesidir. Bütün dünyaya bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü haykırmak istiyoruz. Yeni politikamızla iki egemen eşit devlet olarak var olmak istiyoruz. 1974 öncesine dönmek istemiyoruz. Türk askerinin Ada’dan ayrılmasını asla kabul etmeyiz. Kendi egemen kendi hür yaşama talebimiz dünya devletleri tarafından da görülmesi gerekir.” 

Lindh’e plaket takdim etti
Tatar, Türklerin yanında yer alan İsveçli Teğmen Lars Willy Lindh’e plaket takdim etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, Lindh’e plaketi takdim ederken, “Dünya tarihinde böyle cesur insanlar da çıkabiliyor” diyerek cesareti için teşekkür etti. 
Cumhurbaşkanı Tatar, kurum olarak BM’nin Kıbrıs Türkü’ne yapılan kimi saldırılara seyirci kaldığının da altını çizdi. Cumhurbaşkanı Tatar, ayrıca 1964 yılında şehit düşen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i de rahmet andı.
Plaketi alan İsveçli Teğmen Lars Willy Lindh’de Türkçe olarak yaptığı konuşmasında çok mutlu olduğunu ve onur duyduğunu ifade etti. Tören madalya takdimleriyle tamamlandı.

Kültürel üretimler katkı sağlıyor
Cumhurbaşkanı Tatar, Lapta’da düzenlenen “Geçmişten Bugüne Tarihin Tanıkları” isimli belgeselin gösterimine de katıldı.
Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği’ne, ortaya çıkardıkları ve Lapta’nın tanıtımına büyük katkıda bulunacak belgeselden ötürü teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeşili, mavisi, tarihi ve kültürüyle Lapta’nın KKTC’nin en güzide beldelerinden biri olduğuna vurgu yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474